Ciara brengt storm en gure neerslag

Ciara brengt storm en neerslag. Vandaag is het een zeer onstuimige dag in de Oostenrijkse Alpen. De wind trekt aan en in veel dalen kunnen windstoten voorkomen van 100 km/u. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen dicht bij elkaar en dat betekent een stevig windveld.

Kijken we iets hoger dan zien we op zo’n 3000 meter hoogte windsnelheden van +/- 150 km/u met zwaardere windstoten. De meeste gebieden zullen dicht blijven. Ondanks dat veel gebieden niet op die hoogte liggen.

Maar dat is niet het enige minpunt. Er komt ook een neerslaggebied aan. In eerste instantie zal er wat regen vallen door een warmtefront. De sneeuwvalgrens ligt ergens tussen de 1200 en 1600 meter. In sommige dalen lager. In de loop van de dag zal de wind iets afnemen maar kunnen er van Vorarlberg tot Steiermark nog windstoten voorkomen met orkaankracht.

In de loop van de dag zal de wind ook iets draaien richting noordwest en komt er wat koudere lucht binnen. De neerslag blijft, dus zal de neerslaggrens dalen.

Op dinsdag opnieuw sneeuw en de wind blijft flink doorstaan. Niet zo heftig als vandaag maar toch is het wel wederom een item. Veel gebieden zullen hun liften wel weer openen maar de gletsjers zeker nog niet. De windstoten kunnen nog een keer flink uithalen. Veel verschillen in de modellen omtrent de wind. Want GFS geeft veel minder wind in de berekeningen dan het ECMWF. Krijgt het EC gelijk dan kan het zomaar zijn dat de skigebieden wederom niet open gaan. Duimen voor GFS.

De sneeuwvalgrens ligt ergens tussen de 700 en 1000 meter op dinsdag.

En op woensdag dan nog een keer sneeuw. Wederom ligt de sneeuwvalgrens rond de 800 meter. Al met al zal er cumulatief over deze 3 dagen zo’n 30 tot 40 centimeter aan sneeuw bijkomen maar ook veel verwaaien. Op donderdag een tussenhoog met wisselend wat wolken en wat zon. Op vrijdag dan wederom sneeuw.

Alles mooi te zien in de pluim. Resumé:

Vandaag veel wind en inkomende neerslag met eerst regen maar een dalende sneeuwgrens. Op dinsdag en woensdag sneeuw. De wind neemt af. Op donderdag droog en wisselend bewolkt. In de nacht van donderdag op vrijdag dan nogmaals sneeuw met een sneeuwvalgrens rond de 600 meter en profiteren ook de zuidelijke deelstaten mee. En in de eerste week van de krokus waarschijnlijk dik Kaiserwetter met iets oplopende temperaturen.

Daar komt Jeroen morgen vast wel op terug. Overigens was Jeroen gisteren te gast bij het RTL Nieuws.

Fijne dag!

Ronaldo

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

11 reacties

 1. Maurice schreef:

  Ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren na het weekend! Ook voor Sauerland…

 2. Filzmooser schreef:

  Jeroen had iets meer zijn arm moeten kantelen richting de camera dan had het logo van Fantastisch Oostenrijk er prima opgestaan.
  Wat betreft Oostenrijk, alle sneeuw is welkom uiteraard maar zie ik nou aan het eind van de pluim richting de 2e krokusweek hogere temperaturen met een neerslagsignaal….

 3. Michel schreef:

  Kan ik met mijn vlucht om 13.00 landen op Innsbruck ?

 4. Jan Purmerend schreef:

  Dank voor het bericht, leest net zoals de berichten van Jeroen lekker weg 🙂
  Gisteren max 78,9 Km/H op mijn dak in Purmerend. Zaterdag eens in westendorf kijken wat de schade aan het sneeuwdek is.

  Groet Jan

 5. wouter schreef:

  Ik lees in het bericht over de verwachting van Kaiserwetter in de eerste Krokus week maar als ik de verschillende voorspellingen zie op diverse weer sites zie ik alles behalve Kaiserwetter. Zien jullie iets wat andere niet zien of zijn de nieuwe weer kaarten slechter geworden ?

 6. Brummelbrum schreef:

  Zo jongens lekker weertje ……. want IK WIL SNEEUW! VEEL SNEEUW HEELVEEL SNEEUW en dan lekker kaiserwetter ;-P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht