Cijfers Corona in Oostenrijk, vandaag een record…

SkiWelt FANtastisch Oostenrijk Skipak

Stand van zaken cijfers Corona in Oostenrijk. Helaas is er wel op zondag een record geboekt. Meer dan 2100 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd.

Één dag voordat de Oostenrijkse regering bij de volgende Corona-topbesprekingen wil beslissen of er nog meer versoepeling komen, werd er zondag een nieuw record van nieuwe besmettingen opgetekend. 2123 nieuwe besmettingen zijn geteld.

Sinds het begin van het jaar waren er nooit meer dan 2000 gevallen op zondag geweest. De laatste keer in Oostenrijk was op zondag 13 december 2020, een vergelijkbare hoge waarde werd vastgesteld op 2641.

Corona Cijfers Ages 28 februzri 2021

Het 7 daagse cijfer (op 100.000 inwoners) is ook gestegen naar 158 (gisteren nog op 154). Bekijk het cijfer hierboven maar eens per Bundesland. Frapant genoeg is het cijfer van Tirol redelijk laag tov andere Bundeslander terwijl Tirol wel de meeste aandacht heeft.

Zelfs in het ziekenhuis, bijna drie weken na de versoepelingen en schoolopening op 8 februari, moeten er weer meer patiënten worden behandeld. Op zondag waren in totaal 1291 Covid 19-patiënten in ziekenhuizen. Dat waren er 25 meer dan op zaterdag en in totaal 29 meer dan afgelopen zondag. Er was ook een aanzienlijke toename op de intensive care-afdelingen. Er moesten 15 patiënten meer behandeld worden dan op zaterdag, in totaal lagen er 279 geïnfecteerde mensen op de intensive care. Binnen een week werd een stijging van negen procent geregistreerd, 22 Covid 19-patiënten kwamen erbij.

In totaal werden de afgelopen week 14.066 nieuwe gevallen bevestigd. Het aantal actief geïnfecteerde is zondag met 589 gestegen tot 20.464. De laatste keer dat de teller zo hoog stond was op 10 januari 2021.

Sinds het begin van de pandemie zijn er 459.440 mensen besmet geraakt in Oostenrijk  Maar liefst 430.415 zijn hersteld. De meeste nieuwe besmettingen zijn sinds zaterdag geregistreerd met 549 in Niederösterreich, precies 500 in Wenen. Stiermarken meldde 408 nieuwe gevallen, Oberösterreich 230, Salzburg 138 en Karinthië 102. In Tirol waren er 98 nieuwe gevallen, in Burgenland werden 54 nieuwe besmettingen geregistreerd en in Vorarlberg 44.

Per Bundesland zijn de verschillen groot. Morgen volgt er naar grote waarschijnlijkheid weer een persconferentie van de regering. Benieuwd wat ze daar weer te vertellen hebben. Wij blijven het volgen.

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Cijfers Corona blijven we volgen. Wil je meer lezen over dit onderwerp, lees ons Liveblog hierover.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...