Gabi op Citytrip naar Wenen

Citytrip Wenen, zelf was ik er ooit eens door heen gesjeesd in een bus vanaf het vliegveld, maar Wenen heeft natuurlijk meer te bieden. De hoofdstad van Oostenrijk is beroemd vanwege de grote hoeveelheid historie en (barokke) kunst die er te vinden is. Tevens is het een smeltkroes van culturen, gelegen op een knooppunt tussen West- en Oost-Europa, en dat merk je.

Roadtrip

Aangezien wij altijd tussen de seizoenen op vakantie gaan met onze honden, gaan we meestal op roadtrip. Een roadtrip betekent dat je met de auto op pad gaat, en je dus een tijd op de weg door brengt. Maar het liefst niet te veel natuurlijk. Wenen ligt op ongeveer 4 uur rijden van Zell am See, en is daardoor een perfekte bestemming voor een lang weekend weg.

Wij gingen op roadtrip en in de vlog laat ik zien wat we zo al tegen kwamen. Natuurlijk zijn wij enigszins beperkt wat we bezoeken kunnen met onze hondjes, en echte museum-gangers zijn we ook niet, maar toch hebben we zeker een leuke tijd gehad in Wenen. In deze blog vertel ik over wat mooie highlights zijn om tijdens jouw roadtrip naar Wenen te bezoeken. Bekijk en lees alles in de vlog en blog hieronder;

Highlights

Naast rond wandelen, genieten van de mooie gebouwen, leuke terrasjes uitproberen, en langs de Donau van het uitzicht genieten, zijn er natuurlijk een paar highlights in Wenen welke je niet wilt missen!

Prater Park

Een echt stadspark wat ook nog steeds zo benut word door de lokalen zelf. Op een mooie zondag is het er druk met families, stelletjes en vriendengroepen welke hier ontspannen en socialiseren. Gelegen in het Leopold district is het eenvoudig met de metro te bereiken. Dit stadspark heeft ook een amusementsgedeelte met onder andere het bekende reuzenrad en verschillende andere highlights en attracties. Een bezoekje en een ritje waard.

Oostenrijkse Nationale Bibliotheek

Voor de boekenwurmen onder ons, deze bibliotheek word door velen als 1 van de mooiste bibliotheken ter wereld genoemd. Het gebouw zelf is al een bezienswaardigheid op zich zelf, maar natuurlijk kun je de bibliotheek zelf ook bezoeken. Met een entreeprijs van 8,- euro per persoon is het nog erg behapbaar ook. Een barok gebouw vol highlights voor boekenwurmen, maar ook voor de gewonere mens. Dwaal tussen de oude boeken, of nestel je in een hoekje en lees een echte klassieker…

Museum kwartier

De naam zegt het al: het gedeelte van Wenen met de meeste musea. Een reeks van highlights voor de museumgangers onder ons. Je vindt hier onder andere het Leopold museum, Natuurhistorisch museum en Kunsthistorisch museum. Veel van de musea zijn gevestigd in wat vroeger de keizerlijke stallen waren. Daarnaast is het ook een populaire ontmoetingsplek voor toeristen en lokalen. In de zomer is het heerlijk toeven op het centrale, grote plein met een drankje!

Graben

Shop till you drop in barokke stijl! Dat doe je op de bekendste winkelstraat van Wenen: Graben. Alle soorten winkels wisselen elkaar af. Dus als je op souvenier-jacht bent, of modieuze nieuwe schoenen wilt scoren, dan breng je zeker een bezoekje aan Graben. Een straat vol highlights voor elke shopaholic!

Schloß Schönbrunn

Helaas mochten wij zelfs de tuinen niet in met de hondjes, maar Schloß Schönbrunn is echt een verzameling van highlights wanneer je Wenen bezoekt. Het ligt buiten het centrum, maar is eenvoudig met de metro te bereiken. Het slot is een UNESCO gebouw, heeft een eigen dierentuin, en een palm- en woestijnhuis. Pas echter op wanneer je het slot wilt bezoeken, met name in de hoogseizoensperiode staan er rijen met bussen vol toeristen langs de straat. Dus het beste is om of zeer op tijd te komen, of aan het einde van de dag.

Oost-Europese

Hoewel het echt mooi was om Wenen te bezoeken en beter te leren kennen, vond ik het persoonlijk ook een vreemde stad. Natuurlijk is het een Oostenrijkse stad, maar het feit dat dit vroeger Oostenrijk-Hongarije was, is erg goed te zien en te voelen in Wenen. De barokke gebouwen worden afgewisseld met een Oost-Europese bouwstijl, een aparte combi welke een beetje aan een stad met een identiteitscrisis doet denken.

Daarnaast is het ook te merken dat de grens met Slowakije, en daarmee de directe route tot landen als Hongarije, Bulgarije, Roemenië en de zuidelijke Balkan, op amper 45 minuten rijden van het centrum ligt. Het aandeel Oost-Europees inwoners in Wenen is dan ook enorm. Voor mij, als grotendeels Roemeense, niet een probleem. Alleen geeft het een aparte mix van culturen in de Oostenrijkse hoofdstad. Een West-Europese stad, met Oost-Europese achtergrond. Maar goed, als je dan weer een schnitzel of apfelstrudel eet, is er weinig van te merken!

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...