Nieuwe temperatuur climax, gevolgd door koelte

Een uitloper van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden zorgt de komende dagen voor vriendelijk en tropisch zomerweer. Opnieuw wordt het warm met zaterdag een nieuwe temperatuur climax. Maar hierna wordt het helaas echt even koeler…

Vandaag zien we in de ochtend opnieuw veel zon. Al trekken er ook vele wolkenvelden over in de Alpen. In de middag ontstaan opnieuw stapelwolken waaruit opnieuw een enkele onweersbui kan vallen. Grootste kans hierop vooral rondom de hoofdkam en ten zuiden hiervan. De buien zullen al minder fel en actief zijn als de voorgaande dagen. Verder wordt het met veel zon 26 tot 30 graden.

Morgen is er meer ruimte voor de zon en wordt het nog warmer. Onweersbuien verwachten we nergens. Alleen op hoogte trekken enkele sluierwolken over die het de zon in het oosten moeilijk maakt. Verder is het tropisch heet met 29 tot 32 graden.

Zaterdag volgt de heetste dag met een nieuwe climax in de temperatuur. Met veel zon wordt het 30 tot 34 graden! Maar in de middag ontstaan in het westen ook enkele forse onweersbuien. Daarbij is kans op wateroverlast en hagel.

Zondag volgt een koufront met meerdere buien, soms ook met onweer. Het wordt al koeler met maximaal 22 tot 26 graden. In de middag draait de wind naar het noorden en zakt de temperatuur verder.

Na het weekend is het koel. Met een hoogtestroming uit het noorden wordt het slechts 17 tot 22 graden. Daarbij vallen er talrijke regenbuien. Kortom de zomer is even zoek. Gelukkig lijkt het halverwege komende week op te knappen. Maar tropische temperaturen zullen we voorlopig even niet meer zien.

Jeroen Elferink

Summit Travel Grote Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...