Morgen climax superdump en sneeuwchaos Duitsland

Het heeft afgelopen nacht weer aardig doorgesneeuwd. In vele dalen is toch weer z’n 10 tot 20 centimeter bijgevallen. Soms vielen er pittige buien met lokaal zelfs onweer.

Het levert spectaculaire beelden op zoals hierboven. Onweer in de winter is zeldzaam, vooral in het hoge en koude Oostenrijk. Het zegt wat over de turbulente lucht waar we momenteel inzitten. Ook vandaag blijft het gestaag door sneeuwen in Oostenrijk. Maar de grote klapper komt morgen…

Als een occluderend warmtefront tegen de Oostenrijkse Alpen botst. Daarbij komen via het Noorden verschillende warme en koude of dan wel vochtige luchtstromen samen. Het is de ideale mix voor extreem veel sneeuw in korte tijd.

De zware sneeuwval begint min of meer vanavond al. Morgenochtend bij het ontwaken is er al 10 tot 20 centimeter gevallen. En de hele dag door hebben we te maken met een zware sneeuwstorm. Het waait flink met stoten die over de 100km/u gaan. Hierdoor zullen vele liften opnieuw gesloten zijn. Maar vooral de aanhoudende zware sneeuwval is opvallend. Vooral vanaf het middaguur sneeuwt het flink door (intensiteit soms over de 5cm/per uur).

Ook voor wie onderweg is door Duitsland is het een zwaar weekend. Morgen wordt een sneeuwchaos op de Duitse Autobahn verwacht. In München gaat bijna 40 centimeter vallen. En pas Westelijk van Frankfurt valt de neerslag in vloeibare vorm. Doordat het ook een druk weekend is verwacht men een complete verkeerschaos. Advies: vermijd dit volledige reisweekend. Het wordt een complete sneeuwchaos in Oostenrijk en vooral Duitsland.

Dergelijke beelden zoals hierboven (gisteren geschoten) kunnen we op de Duitse Autobahn maar ook in Oostenrijk zelf het hele weekend verwachten.

Pas zondagmiddag wordt het droger. Dan kunnen we in de veel dalen toch snel 80 tot 120 centimeter bij de huidige laag rekenen. In de bergen zelf nog veel meer.

Ook de nieuwe week brengt aanhoudende sneeuwbuien. Al zullen er ook langere droge momenten zijn. Exacte details zijn nog onbekend maar dat het sneeuwrijk wordt staat vast. De sneeuwlaag groeit en groeit!

Wie biedt er dit weekend meer op zijn auto?

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht