De climax van de zomer 2021


De climax van de zomer 2021

We bereiken deze dagen de climax van de zomer 2021, met afstand is het dezer dagen het zonnigst en warmst van het hele jaar. Genieten dus!

Vandaag start de dag zonnig in centraal en oost Oostenrijk. In het westen zijn vanuit Duitsland deze ochtend al enkele wolkenvelden binnen gekomen. Uit de wolkenvelden valt verspreidt een lichte bui, lokaal met onweer. Gedurende de ochtend en eerste deel van de middag trekt dit onstabiele gebied richting het oosten. Door de dagelijkse gang activeren de buien, met name in Karinthië en Stiermarken kan tijdens de middag een forse onweersbui vallen. Tussendoor schijnt de zon flink en op de meeste plaatsen blijft het een groot deel van de dag toch nog droog. Tegen het eind van de middag neemt de kans op een bui vanuit het westen opnieuw weer toe. Het wordt heet met temperaturen tussen de 30 en 35 graden.

Morgen is de kans op onweer een stuk kleiner. Op veel plaatsen schijnt de zon van opkomst tot ondergang, slechts verspreid ontstaan enkele stapelwolken. Lokaal is zeker wel een bui mogelijk, waarschijnlijk zelfs met onweer of wat hagel. Maar het is vooral prachtig zomerweer en perfect om te gaan genieten aan het zwembad. Het blijft uitgesproken heet augustusweer met middagtemperaturen van 31 tot 34 graden.

Zondag verandert er maar weinig en ook maandag is het tropisch weer. Het kwik doet er nog een schepje bovenop en lokaal komt de 36 of 37 graden komt inzicht. Wellicht wordt het op veel plaatsen zelfs te heet. Maandagavond kon het wel eens flink gaan onweren en dat is de voorbode van koeler weer. Dinsdag volgt dan een echte afkoeling met regenbuien, maar tot een langdurige slecht weer periode lijkt het ook volgens de laatste inzichten niet te komen. Goed nieuws dus.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Envino Imst Daan

Daan en Lizanne verwelkomen jullie graag in het oude centrum van Imst. Schustergasse 4, 6460 Imst

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...