Copy paste weer met buien in Oostenrijk

Vaak zijn juist de ochtenden het mooist, met droger weer en meer ruimte voor de zon.

Copy paste weer met buien in Oostenrijk

Vandaag starten we de dag met veel ruimte voor de zon, alleen in het oosten zijn er nog dikkere wolkenvelden met nabij de hoofdstad een laatste bui. In de loop van de ochtend ontstaan aan de zuidkant stapelwolken en rond het middaguur ook aan de noordkant. Deze stapelwolken zullen uitgroeien tot losse buien waarbij vooral in Karinthië en Vorarlberg kans is op onweer. De temperatuur stijgt naar 15 tot 18 graden en met weinig wind voelt het tussendoor aangenaam aan. Vanavond klonteren de buien boven Vorarlberg samen en trekken als een gebied met buiige neerslag oostwaarts.

Verwachting morgen, zaterdag

Morgenochtend vallen er opnieuw buien in Tirol en het Salzburgerland, terwijl het westen en oosten van Oostenrijk juist zonnig starten. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken welke verspreid opnieuw zullen uitgroeien tot buien. Daarbij stijgt ook de kans op een klap onweer of wat hagel. Middagtemperatuur komt iets hoger uit rond de 18 of 19 graden. In Burgenland zelfs 20 graden!


Zondag is het in heel Oostenrijk tijdens de ochtend droog en zonnig, maar ook nu weer volgen in de middag buien. Lokaal kan er veel neerslag vallen, maar ook nu weer zullen er dalen zijn waar het best meevalt met de buien. Op hoogte komt meer wind uit het westen te staan waardoor de buien ook wat dynamischer kunnen ontwikkelingen.

De nieuwe week brengt vooralsnog geen grote weersverbetering. Vanuit het westen blijven buiengebieden Oostenrijk bereiken, daarbij kan ook nog eens veel wind komen te staan. Gelukkig is het niet heel koud want dagelijks stijgt het kwik naar 16 tot 22 graden. Wellicht dat donderdag of vrijdag een paar betere dagen brengen met langer droog weer en meer ruimte voor de zon. We houden het in de gaten.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Oostenrijkse Winkel grote banner

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht