Copy-paste weer in Oostenrijk

Dorfbahn Zonsopkomst

Ja eigenlijk valt er ook deze ochtend niet heel veel bijzonders te melden. Het is typisch copy-paste weer met veel ruimte voor de zon.

Een omvangrijk hogedrukgebied met de kern ten oosten van Oostenrijk zorgt voor rustige condities. Omdat we aan de westflank van het hoog zitten is de toevoer ook nog eens zuidelijk en dus zacht. De vorstgrens ligt helaas tot hoog in de 3000 meter. Vandaag zien we wel hardnekkige mist in de lagere delen van het land. Met nog maar 4 weken tot de kortste dag heeft de zon helaas niet genoeg kracht meer om deze weg te branden. Komende nacht kan het vervolgens in veel dalen matig vriezen waardoor daar de sneeuwkanonnen wel aan kunnen.

Morgen maar ook vrijdag blijft de zon een hoofdrol spelen, oftewel copy-paste. Boven de 1200 meter schijnt overal de zon van opkomst tot ondergang. Helaas neemt het risico op mist ook in de Alpendalen toe. De inversie lijkt namelijk wat te gaan stijgen waardoor het ochtend grijs ook makkelijk in de dalen weet te ontstaan. De middagtemperatuur komt in gebieden met mist en nevel uit op 2 tot 6 graden, elders kan het 10 tot 14 graden worden. Op 1500 meter is het met 9 graden uitzonderlijk zacht.

Ook het weekend en de dagen daarna blijft het zonnig. De stroming draait langzaam meer naar het oosten waardoor ook koelere lucht Oostenrijk kan bereiken. De vorstgrens begint zaterdag te zakken en op maandag vriest het tot een meter of 1400. Goed voor de sneeuwkanonnen die aankunnen! Maar het blijft droog en zonnig.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtasitsch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Vos Wintersport Black Friday 2020

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht