Corona cijfers hoog, meer maatregelen Oostenrijk?

Corona Stoplicht stand 12 november 2020

Corona cijfers Stoplicht stand 25 januari 2021

Corona cijfers hoog, meer maatregelen Oostenrijk? De Corona cijfers van aantal positief geteste mensen willen maar niet verder dalen, maar ook de angst voor de meer besmettelijke varianten zorgt voor verdere aanscherping.

Vanaf vandaag moet iedereen ouder dan 14 jaar de FFP2-maskers dragen in winkels, in het openbaar vervoer, bij dienstverleners (zoals autowerkplaatsen) Dit geldt overigens niet voor zwangere vrouwen en mensen van wie redelijkerwijs niet kan worden verwacht dat ze om gezondheidsredenen deze bescherming niet kunnen dragen.

Naast het dragen van de FFP2-maskers moet men vanaf nu 2 meter afstand houden in de openbare ruimte in plaats van de 1 meter. Dit geldt overigens niet voor mensen uit hetzelfde huishouden. Ook gaat dit niet gelden voor levenspartners die niet in hetzelfde huishouden wonen, individuele naaste familieleden en individuele belangrijke zorgverleners.

De nieuwe maatregelen komen doordat het aantal positief geteste mensen in Oostenrijk constant blijft en niet afneemt, ook de nieuwe varianten zorgen ervoor dat men deze maatregelen neemt.

Covid 19 icoon mond neus bescherming

FFP2 maskers

Er was nogal wat reuring toen men in de skiliften de FFP2-masker moest dragen, in Oostenrijk worden de skiliften als openbaar vervoer beschouwd. Maar tot vandaag was het dragen van een FFP2-masker in b.v. bussen en metro’s niet verplicht. Dit is per vandaag veranderd waardoor ook in het openbaar vervoer. b.v. de bus een FFP2-masker verplicht is.

Ook in winkels, garages, markten (zowel binnen als buiten), rechtbanken is het dragen verplicht, dit geldt ook voor ophalen van eten.

Het dragen van een FFP2-masker is verplicht vanaf 14 jaar, kinderen van 6 tot 14 jaar mogen een mond- en neusbescherming dragen. Kinderen jonger dan 6 hoeven hun neus en mond niet te bedekken.

Verplicht testen

Er bestond al een verplichte test voor mensen in de gezondheids- en zorgsector nu zijn er ook wekelijkse beroepsgroeptesten gepland voor werknemers met klantencontact (b.v. handel, dienstverlening, vervoer), onderwijzers en leraren basisonderwijs, werknemers in de magazijnlogistiek, mits de minimumafstand regelmatig wordt overschreden, personen in overheidsdienst in het partyverkeer en topsporters (contact- en teamsporten).

Naast de reeds verplichte tests in de gezondheids- en zorgsector zijn er nu ook wekelijkse beroepsgroeptests gepland voor werknemers met klantencontact (b.v. handel, dienstverlening, vervoer), onderwijzers en leraren basisonderwijs, werknemers in de magazijnlogistiek, personen in overheidsdienst en topsporters (contact- en teamsporten). Het volgende geldt: Wie niet getest is, moet een FFP2-masker dragen. Voor geteste personen is een mond-neus bescherming voldoende. In de gezondheids- en zorgsector zijn zowel tests als FFP2-maskers (bij contact met patiënten of bewoners) verplicht. Voor bibliotheken is Click&Collect vanaf morgen mogelijk.

Lees ook ons liveblog.

Bron: tt.com

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...