Corona Cijfers Oostenrijk erg laag en NL op rood!

EDCD Kaart 27 mei 2021

ECDC Kaart Per 27 mei 2021 is NL nu in zijn geheel rood, was donkerrood!

Corona Cijfers Oostenrijk erg laag en NL op rood!

We schrijven toch maar weer een positief bericht omdat de ECDC kaart is bijgewerkt. Iedere week op de donderdag wordt deze kaart bijgewerkt. De kleurcode is erg van belang om te bepalen of je in quarantaine zou moeten. Vorige week stond Zuid Nederland nog op donkerrood en dat betekende dat heel Nederland in quarantaine zou moeten als je toch zou afreizen naar Oostenrijk.

Pas als de kleurcode naar rood zou gaan dan zou er geen sprake meer zijn van een quarantaine. Daar hebben zeker al wat Belgen gebruik van gemaakt want België stond al hele tijd op rood en quarantaine hoefde dan ook niet. Wel geldt het credo van de 3 G’s dan nog. Gevaccineerd (1e prik dient dan wel 22 dagen geleden te zijn geweest) Genezen (aan te tonen door “iets ” in het Engels of Duits) of Getest. Voldoe je aan 1 van deze 3 G’s dan kun je vrij bewegen om bv een restaurant in te gaan.

Nu is sinds vandaag de kleurencode voor Nederland terug gegaan naar Rood omdat de cijfers ook in Nederland aan het verbeteren zijn. Alleen dienen we nog wel officieel te vernemen of Oostenrijk hier ook in mee gaat. Wij zijn positief en gaan ervan uit dat dit ook snel gaat plaatsvinden.

Coronakaart AGES 7 dagen incidentie

Stand 27 mei 2021 7 dagen incidentie op 100.000 mensen

Hoe zijn de cijfers in Oostenrijk?

In bovenstaand plaatje kun je zien hoe goed het gaat in Oostenrijk. 41 mensen zijn besmet op 100.000 mensen en dat getal is nog niet zo laag geweest dit jaar. Als je naar de verschillende Bundeslander kijkt dan is het laagste cijfer in het Burgenland en de hoogste in Vorarlberg gemeten. Maar positief is dat het nog niet zo laag is geweest dit jaar en er steeds meer mogelijk moet zijn.

Wij kijken nu al uit naar juni, dat zal ook de maand zijn dat wij al weer plannen hebben gemaakt om naar Oostenrijk te gaan. Nu nog even een andere kleurcode omarmen en we kunnen weer.

Meer weten en lezen over de pandemie, lees ons Liveblog.

FANtastisch Oostenrijk Hoody Kandleralm

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Grittlmühle grote afsluitbanner

Mesnerwirt Westendorf

Haus Steiner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...