Corona crisis in Oostenrijk, persconferentie 22 maart 2021

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Corona crisis in Oostenrijk, persconferentie 22 maart 2021

Sebastian Kurz heeft vanavond een persconferentie gegeven (18:00 uur) Hij begon meteen met goed nieuws mbt de vaccinaties. Afgelopen dagen 30.000 per dag. Tot de zomer zouden er zoveel mensen zijn gevaccineerd zodat Oostenrijk weer naar het normaal zou moeten terugkeren.

De komende maanden moet er zeker nog met het virus geleefd worden. In Vorarlberg gaat het op dit moment goed, circa 60 besmettingen op de 100.000 (7 dagen incidentie) is het laagste cijfer in Oostenrijk en als dat overal zo laag zou zijn dan zit je al redelijk op het normaal. Overigens is in Vorarlberg al behoorlijk meer mogelijk dan in de rest van het land.

Helaas is het zo dat in andere Bundeslander van Oostenrijk een veelvoud is van het cijfer dat Vorarlberg laat zien.  Kijk maar eens naar onderstaand overzicht.

Corona Cijfers 22 maart 2021

Bij cijfers boven de 400 besmettingen op 100.000 mensen (7 dagen incidentie) daar zullen extra maatregelen worden getroffen.

Op dit moment worden er geen versoepelingen toegezegd. Ook wordt er aangegeven daar waar de cijfers na de Pasen stabiel blijven er wellicht meer mogelijk is. Eea wordt dan zeker bekeken samen met het aantal mensen dat boven de 65 jaar is gevaccineerd. Er wordt aangegeven dat men niet alleen maar kijkt naar de 7 dagen incidentie maar ook naar het aantal gevaccineerde personen.

De verwachting is echt dat komende zomer er zoveel mensen zijn gevaccineerd dat een normaal weer mogelijk is. Dit laatste zegt nog niets over of vakantie verkeer mogelijk is en onder welke omstandigheden je toch zou kunnen gaan. Ook in de omringende landen zullen de cijfers omlaag moeten gaan. Laten we ons daar maar aan vast houden. Als Oostenrijk het lukt dan moet dit toch ook lukken in andere landen. Wij verwachten zelf dat we in de zomer zeker weer kunnen reizen naar Oostenrijk net als afgelopen zomer. Laten we ons daar maar aan vast houden.

Bovenstaande is een snel samengevat verhaal dat we live hebben meegekregen. Mochten er onjuistheden mbt de corona crisis in staan dan horen we dat graag.

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...