Corona-jaar, 1 maart wordt de “beslissingsdag”

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Corona-jaar, 1 maart wordt de “beslissingsdag” Minister van Volksgezondheid Anschober inventariseerde dit jaar en deelt mee dat 1 maart een beslissende dag zou gaan worden.

De minister van Volksgezondheid verwacht de komende weken nog een risicofase in de pandemie. 1 maart is “de dag waarop een beslissing genomen moet worden” hoe verder te gaan.

Met een “zeer nauwkeurige beoordeling” van de Covid-19-situatie in Oostenrijk, moet de toekomstige behandeling van het virus worden bepaald. 1 maart is “de dag waarop een beslissing zal genomen zal worden”, zei minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober vandaag in een persconferentie. Versoepelen voor 1 maart wordt als zeer onrealistisch geacht. Het besluit om de uitreisbeperkingen in Tirol te verlengen wordt later vandaag genomen.

We hebben voortdurend contact met de verantwoordelijken in Tirol. De beslissing over de verlenging van de verordening, die het vertrek uit de staat Tirol alleen bij een negatieve test regelt, kan bijna niet meer worden ontgaan. “Hoge testpercentages in de meest getroffen gebieden”, zoals het district Schwaz, zei Anschober, zijn belangrijk voor toekomstige beslissingen.

SkiWelt FANtastisch Oostenrijk Skipak
Voor de eerste weken van maart staan ​​zorgvuldige openingen gepland

Komende week staan er gesprekken gepland met de Gastronomie, Cultuur en Sport. Anschober begrijpt het verlangen naar normaliteit, naar weer een normaal leven. Voor de eerste week van maart wordt echter ook nagedacht over zorgvuldige openingen, waar Anschober helaas niet op wil reageren!

Bijna een jaar na de eerste bevestigde Covid 19-gevallen in Oostenrijk, maakten de minister en experts ook de balans op tijdens de persconferentie. Anchober omschreef het als een “jaar dat we nooit zullen vergeten”. Voor de komende weken tot Pasen verwacht hij “licht stijgende aantallen”. Ook de virusvarianten hebben gezorgd voor een “grotere druk op de dagelijkse infectiecijfers”.

De afgelopen dagen zijn er zijn er per dag 250.000 mensen getest. De testen op de scholen  zijn hier nog niet opgenomen. Voor de jaarwisseling werd duidelijk dat de Britse en Zuid-Afrikaanse mutaties een probleem zouden vormen. Pas kort daarvoor was het gelukt om het aantal uit de hand gelopen infecties rond november met hernieuwde lockdowns te beperken tot een “niveau” van matige nieuwe infecties. Nu beginnen deze mutaties de boventoon te voeren. In het oosten van Oostenrijk zie je de Britse variant en in Tirol zie je met name de Zuid-Afrikaanse variant.

Aantal gevaccineerde mensen “doorslaggevend”

Vooral het grotere aantal gevaccineerde mensen – deze week wordt het aantal van 500.000 vaccinaties bereikt – “is bepalend voor “het verdere verloop”. De situatie moet daarom rond Pasen veel beter zijn, vooral in de risicogroepen. Hoe het daarna verder zal gaan?

We proberen komende week weer eens wat in de cijfers te duiken dan kunnen we zien hoe goed het gaat in Oostenrijk.

Bron: Tiroler Tageszeitung Corona-jaar

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...