Corona kan ik door Duitsland rijden naar Oostenrijk?

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Corona kan ik door Duitsland rijden naar Oostenrijk en geldt er een quarantaineplicht? Mag ik überhaupt de grens met Duitsland over?  Deze vragen worden nu veel gesteld door mensen die op doorreis willen richting b.v. Oostenrijk. Maar wat mag wel en wat mag niet?

Duitsland heeft delen van Nederland tot risicogebied verklaard, de uitzonderingen zijn de provincies Zeeland en Limburg. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt niet-noodzakelijke en toeristische reizen naar de risicogebieden in Nederland af. Reizigers uit deze risicoprovincies moeten zich bij aankomst in Duitsland melden en een negatieve COVID-19 test tonen die niet ouder is dan 48 uur. Heb je dat niet dan moet je bij aankomst je preventief laten testen en vervolgens tot twee weken in quarantaine gaan. Deze quarantaine kan opgeheven worden als de test negatief is.

Deze regel is niet te omzeilen door met het vliegtuig vanaf Schiphol te gaan, de luchthaven wordt ook beschouwd als risicogebied. Deze regels gelden niet voor mensen uit Limburg en Zeeland, kom je uit deze provincies neem een identiteitsbewijs met adres of een ander adresbewijs mee.

Reisadvies Oostenrijk

Op doorreis door Duitsland

De test- en quarantaineregels van de Duitse overheid levert veel vragen op van mensen die tijdens de aankomende herfstvakantie richting Oostenrijk willen. Voor hen is er goed nieuws want de test- en quarantaineregels gelden niet voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land. Het is zolang je op doorreis bent toegestaan om te stoppen voor een sanitaire stop of te tanken. Enige regel is wel dat je de lokale maatregelen zoals het dragen van een mondkapje opvolgt. Een overnachting is niet toegestaan een uitzondering daarop kan zijn grensarbeiders, diplomaten die voor hun werk reizen en medewerkers van luchtvaartmaatschappijen en andere vervoersorganisaties.

Dit houdt in dat je gewoon naar Oostenrijk kan zolang je maar op doorreis bent, alleen stopt om te tanken en/of sanitaire stop.

Meer informatie via nederlandwereldwijd.nl en rki.de.

Reisadvies Oostenrijk

Het reisadvies voor Oostenrijk is vanuit Nederland nog steeds code geel behalve voor Innsbruck en Wenen, dit houdt in dat je gewoon naar Oostenrijk kan maar er zijn wel veiligheidsrisico’s waar rekening mee gehouden dient te worden. Zowel Innsbruck als Wenen geldt voor beide code oranje dit houdt in dat allen er na toe reizen als het echt noodzakelijk is.

Meer informatie over de huidige situatie in Oostenrijk is te zien via deze link, voor meer ga naar sozialministerium.at.

Lees ook onze liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...