Corona maatregelen afgeschaft per 5 maart 2022 voor grootste gedeelte

Kaiserwetter vlag

de zon gaat echt weer schijnen vanaf 5 maart 2022

Corona maatregelen afgeschaft per 5 maart 2022 voor grootste gedeelte

Er loopt op dit moment een persconferentie maar nu al wordt bekend gemaakt dat men veel corona maatregelen wil afschaffen per 5 maart 2022. Geen G-regels dus meer.  

Op 5 maart vervallen de meeste Corona maatregelen. Dat is de regering met de Bundeslanden overeengekomen. Alle G-regels komen te vervallen. De avondklok vervalt ook.

Enkel de mondmaskervereiste blijft op enkele gebieden zoals in het openbaar vervoer. Er wordt nog openlijk gesproken over een opschorting van de sancties voor verplichte vaccinatie.

Hoe de toekomstige teststrategie eruit moet zien, wordt nog onderhandeld. Tirol’s LH Platter ziet de noodzaak van een verandering in het testen.

Samenvattend

*** Vanaf 19 februari 2022 gelden de 3G regels. Nog wel is er de avondklok als de mondmaskerplicht binnen.

Op 5 maart 2022 zouden dan vele grote maatregelen wegvallen. Geen avondklok en ook nachtgastronomie is weer mogelijk. De Mondmasker plicht blijft wel op bepaalde plekken actief. In openbare ruimtes blijft de FFP2 masker.

Morgen kijken we naar het totaal aan versoepelingen. Mochten daar grote wijzigingen zijn dan horen jullie dit vanzelf.

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Superskicard

© superskicard.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...