Corona maatregelen Oostenrijk op een rij (scenario’s)

SkiWelt FANtastisch Oostenrijk Skipak

Corona maatregelen Oostenrijk op een rij (scenario’s)

Op dit moment zijn er gesprekken in Oostenrijk gaande met de Landeshauptmannen van de verschillende Bundeslander en de regering. Vanavond is er weer een persconferentie.

In dit bericht hebben we de 5 verschillende fases nog even op een rij gezet maar het zou best kunnen zijn dat er veranderingen gaan komen. De besmettingen gaan omhoog en wellicht worden de verschillende fases wel aangepast. Hoe dit er uit zou gaan zien is op dit moment nog niet bekend. Dat het weer spannend is in Oostenrijk dat is een feit.

De volgende scenario’s (fase) dienen als leidraad per 15 september.

Alle verscherpte maatregelen zijn puur gericht op de niet gevaccineerden. Bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) benadrukte ook dat er geen lockdown zou zijn voor degenen die beschermd en gevaccineerd zijn.

 • Fase 1:

  Als 10 procent van de bedden op de intensive care is bezet door coronapatiënten (200 bedden), worden de geldende maatregelen als volgt aangescherpt.
  – Antigeentesten zijn slechts 24 uur geldig
  – FFP2-masker verplicht waar mond- en neusbescherming momenteel voldoende is (voor dagelijkse aankopen, in het openbaar vervoer).
  – Aanbeveling voor FFP2 voor iedereen (ook voor gevaccineerde personen) ook in de handel, voor niet-gevaccineerde personen is dit masker dan verplicht (willekeurige controle door de politie)
  – 3G voor evenementen vanaf 25 personen (tot nu toe vanaf 100 Personen)

 • Fase 2:

  Als 15 procent van de intensive care bedden bezet is (300 bedden), gelden de volgende regels:
  –  2G (gevaccineerd / hersteld) bij nachtgastronomie (en vergelijkbare instellingen) en bij evenementen zonder toegewezen zitplaatsen (vanaf 500 personen).
  – Antigeentesten met zelfacceptatie (huiskamertesten) zijn dan niet meer geldig voor 3G.
  – Deze maatregelen treden in werking zeven dagen nadat dit percentage is overschreden.

 • Fase 3:

  Bij 20 procent bezetting (400 bedden):
  – Waar 3G nu ook is, is alleen vaccinatie/herstel/PCR-test van toepassing.
  – Deze regel treedt in werking zeven dagen nadat de bezettingsgraad van 20% is overschreden.

 • Fase 4:

  Voorziet een 2G regel in de gebieden waar eerder 2,5G (gevaccineerd, hersteld, PCR-getest) gold. Zodra de grens van 500 bezette IC-bedden (25% van de intensive care capaciteit) wordt overschreden zullen de ongevaccineerden de toegang tot de Horeca ontzegd worden, ook wanneer er sprake is van een negatieve test (ongeacht of het om een antigeen- of PCR-test gaat) Ook de toegang tot evenementen, culturele instellingen, vrijetijdsvoorzieningen en sportevenementen zullen waarschijnlijk worden getroffen. Details worden nog uitgewerkt aldus het ministerie van Volksgezondheid.

 • Fase 5:

  Bij een bezettingsgraad van de IC meer dan 600 bedden (of 30 procent) treedt fase vijf inwerking. Volgens minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) zouden in deze fase uitreisbeperkingen worden opgelegd aan niet-gevaccineerden – met andere woorden, de lockdown die al bekend is van eerdere fasen. Dit betekent dat deze groep mensen dan slechts in enkele uitzonderlijke gevallen hun eigen privé-woonvertrekken mogen verlaten.

De vaccinatiegraad in Oostenrijk is weliswaar gestegen maar zit nog bij lange na niet op het niveau van Nederland. Zodra er meer nieuws bekend is of er zijn wijzigingen over bovenstaande dan zullen wij daar zsm over berichten. Corona maatregelen Oostenrijk, we blijven het helaas in de gaten houden.

Lees ook onze liveblog, alle cijfers zijn hier te vinden.

Stubaier Gletsjer ribbelpiste

Intersport Twinsport_Wintersport Outlet

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...