Corona: Mondkapjes verplicht in supermarkten in Oostenrijk!

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Mondkapjes verplicht in supermarkten in Oostenrijk!

Kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) maakte dinsdag bekend dat de mondkapjesplicht vanaf vrijdag uitgebreid wordt. Om diegenen te beschermen die speciale bescherming nodig hebben, zegt Kurz. “Mond- en neusbescherming wordt opnieuw geïntroduceerd in de detailhandel in levensmiddelen, supermarkten, banken en postkantoren”, zei Kurz tijdens een gezamenlijke persconferentie met vice-kanselier Werner Kogler (Groenen), minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober (Groenen) en minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) ).

Iedereen moet deze regels in acht nemen en het is absoluut geen vrijblijvendheid. Het mondkapjes hebben ook een symbolisch effect. Hoe meer ze verdwijnt uit het dagelijks leven, hoe groter de onvoorzichtigheid, aldus Kurz. De mondkapjes verplichting gaat vanaf as vrijdag (24 juli 2020) in. “We hebben de afgelopen weken een toename van nieuwe infecties gezien”, zei Kurz. De kanselier zei dat de “magische drempel” van de driecijferige verhoging ook was overschreden. Het motto blijft hetzelfde: “Zoveel mogelijk vrijheid, zoveel beperking als nodig.”

Een probleem is het reisverkeer vanuit het buitenland, en vooral vanuit de Balkan, aldus Kurz. Hier zouden volgens Kurz verdere maatregelen aan de grens worden genomen. Ondanks de eerdere maatregelen zijn er te veel gevallen uit die regio in Oostenrijk. ‘De grenscontroles worden aangescherpt en de quarantaine wordt meer gecontroleerd. Reis deze zomer alsjeblieft niet naar deze regio ”, geeft Kurz aan. Ook vanaf vrijdag is toegang vanuit risicogebieden alleen toegestaan ​​met een negatieve PCR-test. Deze moet afkomstig zijn van gecertificeerde laboratoria.

Er zijn ook meer gevallen van besmetting van religieuze gemeenschappen in risicogebieden. De diensten worden weer verlaagd, maskers moeten ook worden gedragen. Degenen met positieve gevallen moeten worden gesloten. Kurz bedankte de religieuze gemeenschappen voor de goede samenwerking. Volgens Kurz zou men ook sneller moeten zijn met de tests. Het duurt te lang. Ook hier zou het volgens Kurz in de toekomst sneller moeten gaan.

Supermarkten zijn voorbereid!

De grote supermarktketens zijn voorbereid: “We zijn voorbereid op de mond- en neusbescherming, er is voldoende op voorraad”, aldus een woordvoerder van de retailgroep REWE (waaronder Billa, Merkur, Penny) Spar is ook voorbereid. “We zullen doorgaan met het voorzien van bescherming voor klanten als dat nodig is”, zei woordvoerster Nicole Berkmann dinsdag. Er wordt echter aangenomen dat slechts een paar klanten een masker nodig hebben, aangezien bijna iedereen er nu een heeft. “Aan het einde van het laatste verplichte masker had slechts tien procent van de klanten een masker van ons nodig”, zegt Berkmann.

Waar er nog steeds een “maskenplicht” geldt in Oostenrijk:

  • In het openbaar verkeer, Taxi’s, Bergbahnen, Bussen, Rondvaartboten
  • Events is afgesloten ruimte
  • Apotheken, medische praktijken en ziekenhuizen
  • Diensten of demonstraties waar er geen 1 meter afstand gehouden kan worden

Overigens is er van de maatregelen weinig te merken en dan doelen we of het nog echt vakantie is in Oostenrijk. Het antwoordt is vrij simpel. Je kan gewoon vakantie houden niets echt aan de hand. Het enige dat de vakantie gaat merken van de nieuwe regels is dat we mondkapjes op moeten doen in de supermarkt. Dit is puur een uitbreiding op de bestaande maatregelen… en laten we wel zijn…hoelang zijn we nu in een supermarkt binnen? Het valt echt wel mee…

Tot slot het was vandaag weer puur genieten en dat hebben wij ook gedaan. Eerst op de golfbaan en vervolgens afkoelen in het zwembad! Zo houden wij het nog wel even vol.

Golf Westendorf

Brixen im Thale zwembad

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...