Corona nieuwe beslissingen morgen in Oostenrijk, wordt er versoepeld?

Kaiserwetter

De zon gaat in 2021 echt weer voor iedereen schijnen, geduld.

Corona nieuwe beslissingen morgen in Oostenrijk, wordt er versoepeld?

De coronavirus-crisis heeft de wereld nog steeds stevig in zijn greep. Oostenrijk zit in de derde lockdown tot in ieder geval 7 februari en begin deze week zijn de maatregelen weer aangescherpt. Als gevolg van vertragingen in de vaccins in de EU loopt het vaccinatieplan van sommige landen ook vertraging op. De Britse en Zuid-Afrikaanse virusmutaties, die beide al in Tirol zijn ontdekt, baren grote zorg.

Openingen worden verwacht maar de verschillende mutaties hebben er voor gezorgd dat men toch erg terughouden, lees voorzichtig is.

Wij verwachten “Openingen alleen met grote voorzichtigheid” De experts, oppositiepartijen gouverneurs bespreken dit alles op maandag en zoals het er nu naar uitziet zal Bundeskansler Sebastian Kurz een persconferentie geven.

Als er al wat open gaat dan ligt de focus echt op het openen van de scholen en de detailhandel. Als er zaken morgen besloten worden dan zullen deze pas ingaan op 8 februari 2021.

Corona Cijfers 31 jan 2021

De cijfers hierboven geven aan dat er 105,4 besmettingen zijn op 100.000 mensen in 7 dagen. Doel is dit onder de 50 te brengen!

De meer besmettelijke virusvarianten bezorgen de verantwoordelijken vooral hoofdpijn. De effecten die de sneller groeiende Britse variant kan hebben in combinatie met versoepelingen werden begin januari zichtbaar in Groot-Brittannië en Ierland. Ook Portugal en Spanje werden hard getroffen.

“Onder deze omstandigheden zijn mogelijke versoepelingen alleen mogelijk met strikte begeleidende maatregelen. Regelmatig testen, de minimale afstand en het dragen van FFP2-maskers zullen zeker een belangrijk onderdeel zijn.”

Bovendien worden strengere toegangsregels en grenscontroles overwogen. Hiermee moet de verspreiding van mutaties uit het buitenland sterker worden afgeremd.

Waar de regering van Oostenrijk morgen mee gaat komen en hoe het met de Corona in Oostenrijk verder gaat… we wachten het rustig af.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...