Corona Oostenrijk komt met aantal versoepelingen!

Corona Cijfers 1 feb 2021

Stand 1 februari 2021

Corona Oostenrijk komt met aantal versoepelingen!

Er is zojuist een persconferentie geweest (na 4 uur overleg) en er is wat positief nieuws te melden al is het maar een beetje goed nieuws. (Overigens is de persconferentie nog aan de gang 18:40 uur)

Sebstian Kurz geeft aan dat de maatregelen die ingevoerd zijn hebben geholpen. De besmettingen zitten nu op een cijfer van rond de 100 op 100.000 mensen en dat op 7 dagen gemeten. Minder nieuws is dat de Zuid Afrikaanse en Britse variant in Oostenrijk is. Deze mutaties gaan voor een verdere vertraging zorgen van de cijfers. Doel is nog steeds om naar 50 besmettingen te gaan op 100.000 mensen in 7 dagen.

Ook geeft Kurz aan dat het beter zou zijn nog even in Lockdown te blijven. Maar ook is het beter dat de kinderen weer naar school toe kunnen gaan. Zeker ook zou het goed zijn als de werkloosheidscijfers naar beneden zouden gaan. Wat gaat er gebeuren?

Scholen

Scholen  gaan na de vakanties weer open. Dat is afhankelijk per Bundesland dat betekent dat men of  8 februari of 15 februari weer open kan gaan. Alle leerlingen worden getest bij schoolbegin. Ook worden de klassen in 2en verdeeld. De eerste groep krijgt les op de maandag en dinsdag en de tweede groep op woensdag en donderdag. Dat betekent dat de leerlingen op maandag en woensdag getest worden. Dit geldt voor de leeftijdscategorie 6 – 10 jaar, vanaf 10 jaar 1 keer in de week testen.  Ook is het zo dat je alleen naar school mag gaan als je je laat testen. Bij niet testen moet je thuis blijven.

Volksschulen (6-10 jaar) kunnen alle kinderen wel de hele week gaan, geen schichtbetrieb. Dat is voor de oudere kinderen (vanaf 10 jaar).

Handel, Museum en Kappers

Ook handel en museum mogen weer openen. Ook de kappers mogen openen maar we hebben begrepen dat je wel een negatieve test moet hebben om naar de kapper te gaan. Deze mag niet ouder zijn dan 48 uur. FFP2 masker verplicht. Ook mogen personen in de winkels ruimte niet te dicht bij elkaar mag komen. 1 personn moet een ruimte hebben van 20m2 dit was eerst 10m2.

Kurz geeft nog aan het is beter open te gaan met een test dan nu helemaal niet te openen dat is de keuze op het moment.

Uitnodigen van mensen thuis

Maximaal 4 mensen kunnen worden uitgenodigd vanuit een ander gezin. Doel is nog steeds zo min mogelijk sociaal contact.

Uitgaansverbod

Deze geldt nog steeds van 20:00 uur – 06:00 uur

Grenzen

Er wordt aangegeven dat men ook wat wil gaan doen aan de grenzen. Verscherpte controle omdat ook gemuteerde virussen in Oostenrijk zijn aangekomen. De Braziliaanse variant is nog niet aangetroffen en dan wil men zo houden. Wat deze verscherpte controle inhoud is nog niet meegedeeld.

Op 15 februari komt de regering weer bij elkaar om dan ook te oordelen welke kant het opgaat. Of er dan meer kan worden toegestaan hangt ook van de cijfers af. Ook kan men nu niets meedelen over de horeca. Wellicht medio februari is dat wel het geval. Wellicht dat er dan ook weer meer mogelijk is vanaf maart.  Duidelijk wordt aangegeven als de cijfers omhoog gaan dan zal er zsm worden ingegrepen.

Bovenstaande is een snelle update. Mochten er zaken nog niet goed staan dan zullen we dat aanpassen. Ook als er nog aanvullingen zijn dan passen we dit graag aan.

Instagram Banner

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...