Corona Oostenrijk winkels hebben datum wanneer men weer kan openen

ZIB Corona 6 april 2020

Corona Oostenrijk winkels hebben datum wanneer men weer kan openen. Zojuist is er in een persconferentie in Oostenrijk het volgende naar voren gekomen. Wanneer iedereen zich aan de regels houd dan is dit het plan.

  • Vanaf 14 april mogen kleine winkels (tot 400m2), bouwmarkten en tuincentra open gaan.
  • Waar er nu nog beperkingen zijn worden deze verlengd tot eind april
  • 1 mei zouden dan alle winkels, bedrijven, inkoopcentra en kappers (wel dragen van mondkapjes is dan verplicht) weer open mogen gaan
  • Op zijn vroegst in de maand mei zouden weer de restaurants en hotels open kunnen gaan (beperkt aantal mensen naar binnen)
  • Op de scholen nog steeds geen onderwijs tot halverwege de maand mei
  • Ook de universiteiten blijven dicht en er kan digitaal onderwijs worden genoten.
  • Grote events zijn tot eind juni verboden

Al met al wel maatregelen waaruit blijkt dat het land weer langzaam gaat opstarten. Wij kijken natuurlijk uit dat alles weer zijn normale gang weer gaat en dat dit op een veilige manier gebeurd. Wij vinden het zelf redelijk positief dat nu al volgende week de kleine bedrijven weer kunnen openen. Wel is het zo dat vanaf volgende week mondkapjes verplicht zijn in het openbaar vervoer/winkels etc. Wat dit allemaal betrekking heeft om weer naar Oostenrijk in te reizen daar kunnen we niets over zeggen daar is ook niets over meegedeeld. Laten we eerst deze kleine verbeteringen afwachten want het moet natuurlijk wel zo zijn dat het aantal patiënten blijft afnemen…

We blijven het nieuws volgen. Maar blijf toch nog even zoveel mogelijk thuis, blijf gezond en let op elkaar.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...