Corona tijd in Oostenrijk, Mirjam bericht vanuit Warth

Pure Resort Warth

Corona, we kregen een ingezonden bericht binnen van Mirjam Westers. Mirjam en familie waren het 1e seizoen aan het draaien in Warth…totdat het Coronavirus kwam. Lees Mirjams verhaal vanuit Warth!

“Hoe mooi kan het leven zijn. Sinds  juni 2019 wonen we in Warth am Arlberg. Mijn man en ik zijn eigenaar van  het aan de piste gelegen restaurant Offpiste. Daarnaast runnen we ook het Apartementen Hotel PURE Resort Warth.

De horeca is ons niet vreemd, want we hebben jaren in Nederland in de horeca gewerkt, maar de horeca in de sneeuw is voor ons echt helemaal nieuw. We gingen dus een spannende tijd tegemoet, omdat we geen idee hadden wat ons precies te wachten stond. Dat deze tijd zou eindigen in een complete lockdown situatie die hadden we niet zien aankomen.

Toen er voor het eerst gesproken werd over Corona deden we er nog een beetje lacherig over, maar na een tijdje werd het wel bekend dat dit virus echt ernst was. En op 16 maart werd er in onze regio bekend gemaakt dat ons dorp ( Warth ) in volledige Quarantaine zou gaan. Op dat moment flits er van alles door je hoofd, wat houdt dit in en waar gaat dit naar toe? Gelukkig wonen we in een kleine gemeenschap en ontvingen we via de dorpsapp alle informatie. We mochten helaas het dorp niet meer uit, alleen naar buiten wanneer het nodig is, anderhalve meter afstand houden van andere mensen, niet meer dan met 5 mensen bij elkaar. Verder hield de gemeente ons via de app van van alles op de hoogte en bood ons alle hulp. Ze appte ons zelfs als er nieuwe voorraad was in de winkel, ze zorgde dat de medicijnen naar je toe werden gebracht als je die nodig had etc etc ) Dus supergoed geregeld. Echt hulde voor onze Burgemeester Strolz en zijn team. Eigenlijk hulde voor het hele dorp. Ondanks dat we in quarantaine zaten, voelde je echt de saamhorigheid van het dorp. Iedereen appte elkaar om te informeren of alles goed ging, de bakker bezorgde het brood aan huis, eigenlijk alles wat je nodig had werd voor je geregeld. En dat is heel fijn in zo’n onzekere situatie.

Warth politiecontrole Lockdown

Het was wel heel bizar om te zien dat er ineens een politie afzetting staat bij beide ingangen van het dorp. Dan realiseer je je ineens dat het echt serieus is. Het gaf een klein beetje een opgesloten gevoel maar aan de andere kant ook een heel veilige gevoel.

Omdat we hier boven op de berg toch best wel afgelegen liggen van de bewoonde wereld, was het voor sommige van onze medewerkers niet meer mogelijk om naar huis te reizen. Dus bleven we uiteindelijk met zijn elven over in het hotel. We hebben gelijk een plan gemaakt. Omdat je nu ineens echt op elkaar bent aangewezen en een lange tijd samen “opgesloten” zit moet je zorgen dat het leuk blijft en dat er geen ruzie in de tent komt.

Warth Sleëen

We probeerde een zo normaal mogelijke routine in de dag te houden. Iedere dag begonnen we met wat schoonmaak en opruim werkzaamheden. ( Omdat de rest van het team halsoverkop moest vertrekken omdat verschillende landen de grenzen gingen sluiten, moest het hotel nog opgeruimd en schoongemaakt worden. ) Daarna lunchen met zijn allen en na de lunch wat leuks doen. Ik vond dit heel belangrijk, want iedereen heeft toch een beetje angst voor het onbekende, mist zijn familie en heeft geen idee wat hem of haar te wachten staat. En als je dan samen wat leuks doet dan leidt dat een beetje af van alle zorgen en gedachten.

We hebben natuurlijk echt heel veel mazzel gehad dat we in een hotel zaten en dat het hotel ook nog eens gelijk aan de piste zit want zo konden we van allerlei leuke dingen verzinnen om te gaan ondernemen. Zo zijn we de eerste dag met zijn allen op dienbladen van de berg afgegleden en de dag daarna op vuilniszakken.

Warth jeu de boules

We zijn een spijker competitie begonnen, we hebben jeu de boules gespeeld, gevoetbald, veel bordspelletjes gespeeld en hele lange wandelingen door de bergen gemaakt. Iedere woensdag hebben we met zijn allen de week doorgezaagd. Verjaardagen van het thuisfront via Facetime gevierd en heel veel series op Netflix gekeken.

Warth spijkerslaan

Om toch een beetje in vorm te blijven hebben we samen gesport en gezwommen ( deze luxe konden we ons veroorloven omdat we dit allemaal in het hotel hebben )

Maar we hebben vooral heel veel lol gemaakt en heel veel gelachen.

We hebben ondanks de vreselijke situatie die zich in de rest van de wereld afspeelt geprobeerd het moraal hoog te houden. Iedereen heeft wel zijn of haar momentje gehad dat je even aan het thuisfront moest denken en dat je natuurlijk graag thuis bij je ouders of familie zou willen zijn. Dus op sommige momenten was er wel een klein peptalkje of klein knuffeltje nodig om iemand uit zijn of haar dipje te halen.

Warth PURE Resort Corona

Iedere dag informeerden we bij elkaar of iedereen zich nog goed voelde en dat wanneer je ook maar een klein beetje het gevoel had dat er iets aan de hand was dat je dat zou melden en dat we dan de dokter zouden bellen.

We hebben in totaal 18 dagen in quarantaine gezeten met elkaar, op de dag dat bekend werd dat deze opgeheven werd hebben we dit met champagne gevierd. Ik ben trots op iedereen, want we hebben het toch maar met elkaar uitgehouden. Verder ben ik ook dankbaar dat ik deze tijd in Warth zat, ik had me geen betere plek kunnen bedenken om deze tijd uit te zitten. ( ondanks dat ik mijn ouders natuurlijk ook heel erg mis )

En natuurlijk doet het me als ondernemer heel veel pijn, het was, en is nog steeds,  het mooiste weer van de wereld, de pistes lagen er super mooi bij en juist in deze tijd moesten we de deuren van ons restaurant en hotel in Warth sluiten. Het is voor iedereen een onzekere tijd, niemand weet wat er gaat gebeuren en hoe lang deze hele situatie nog voortduurt. Dus daar hebben we natuurlijk zorgen om. Maar helaas hebben we dit zelf niet in de hand en is het geduldig afwachten. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat iedereen gezond blijft en dat we weer snel allemaal bij onze geliefden kunnen zijn.”

Warth PURE Resort

Mirjam, bedankt voor jullie verhaal en een inkijkje in de afgelopen periode. Wij wensen jullie veel sterkte toe en laten we hopen dat het weer wat normaler gaat worden vanaf de maand mei.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...