Corona verkeerslicht wordt ingevoerd in Oostenrijk!

Stoplicht Corona

Corona verkeerslicht overzicht

Overzicht klik op de foto voor meer informatie

Corona verkeerslicht wordt ingevoerd in Oostenrijk! Volgens de vier kleuren wordt het heel snel duidelijk hoe het ervoor staat in elke regio. Dit wordt met kleuren aangegeven, een soort van stoplicht. Maar wat betekenen de afzonderlijke kleuren? Hier vind je een overzicht, waarbij direct al vier regio’s op geel staan.

Het nieuwe systeem wordt voor het eerst gebruikt in Oostenrijk wat door een commissie elke week opnieuw beslist, welke kleur in de afzonderlijke regio’s gevoerd wordt. Het nieuwe systeem is ook direct in werking gezet waarbij district Kufstein, Wenen, Linz en Graz op geel staan. Dit houdt in dat de risico’s gemiddeld zijn, de andere regio’s in Oostenrijk blijven op groen.

Het systeem werkt met de kleuren groen (laag risico), geel (middelhoog risico), oranje (hoog risico) en rood (zeer hoog risico). Het moet voor de bevolking een goed overzicht geven van de regionale ontwikkelingen aldus bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP). In de vier regio’s geldt vanaf gisteren code geel waarbij er een aanscherping is van de mond -neusbescherming in de detailhandel, de restaurants en op evenementen, aldus Kurz.

Het stoplicht

De betekenis van de kleuren zijn als volgt.

???? Groen – laag risico:

 • Minstens één meter afstand van vreemden, mondneusbescherming (MNS) in het openbaar vervoer, in supermarkten, bij banken en het postkantoor, bij het betreden van gezondheids- en sociale voorzieningen.
 • Evenementen met toegewezen zitplaatsen (opera, theater, sportfaciliteiten, etc.) in gesloten ruimtes zijn mogelijk voor maximaal 5000 personen. MNS moet worden gedragen, behalve op de vaste stoel. In de buitenlucht stijgt het mogelijke aantal bezoekers tot 10.000, MNS alleen als de minimumafstand niet kan worden aangehouden.
 • Evenementen zonder vaste zitplaatsen in gesloten ruimtes zijn mogelijk tot maximaal 200 personen, MNS is altijd verplicht. Het toegestane aantal blijft buiten gelijk, maar de MNS-verplichting geldt alleen als de minimumafstand niet kan worden aangehouden.
 • In ziekenhuizen gelden afstandsregels bij binnenkomst door bezoekers die ook mond- en neusbescherming moeten dragen. Ook voor bejaardentehuizen en het woongebied zijn er overeenkomstige regelingen.

???? Geel – gemiddeld risico:

 • Naast de voorgaande maatregelen wordt hier onder meer mond- en neusbescherming gebruikt. Ook gewenst door klanten of bezoekers van bedrijven (detailhandel), behalve in de horeca, waar dit alleen voor personeel nodig is.
 • Er zijn ook aanscherping voor evenementen. Met toegewezen ruimtes binnen, maximaal 2500 en 5000 mensen buiten, waarbij de MNS ten alle tijde in het pand gedragen moet worden. Dit kan in de lucht bij de stoel achterwege blijven.
 • Zonder vaste stoel zijn maximaal 100 personen binnen en buiten toegestaan ​​die te allen tijde MNS moeten dragen.
 • In de onderwijssector is MNS verplicht bij de entree voor ouders en verzorgers en voor iedereen buiten de klas. Activiteiten moeten waar mogelijk naar buiten worden verplaatst.
 • In ziekenhuizen moeten bezoekers worden geregistreerd en moet screening plaatsvinden via controlepunten. Bij de wijdingen vinden de bezoeken plaats op afspraak.

????  Oranje – hoog risico:

 • Onder andere deze aanscherping is van kracht: mond- en neusbescherming is vereist in alle openbare ruimtes in gesloten ruimtes. Dus ook in de gastronomie, tenzij je aan je zitplaats zit. De avondklok wordt vervroegd tot middernacht. MNS moet over het algemeen buitenshuis worden gedragen, zelfs als de minimumafstand niet kan worden aangehouden.
 • Voor evenementen in gesloten ruimtes zijn maximaal 250 personen mogelijk met vaste zitplaatsen, zonder toegewezen zitplaatsen slechts 25. In de open lucht lopen deze cijfers op van 500 en 50. MNS is doorgaans verplicht.
 • Op het gebied van onderwijs zijn er onder andere de volgende aanvullende regels: speciale regels voor het wegbrengen en of ophalen door ouders.
 • Er moeten bezoekersbeperkingen zijn in ziekenhuizen en bejaardenhuizen. Poliklinische consulten dienen – voor zover mogelijk – telefonsich plaats te vinden (elektronische verzending van recepten, elektronische ziekmelding).
 • Sporten waarbij fysiek contact is, zal niet meer mogelijk zijn, hoewel er onder bepaalde voorwaarden uitzonderingen kunnen zijn voor topsport en competitiesport.

???? Rood – zeer hoog risico:

 • De overheid beveelt mond- en neusbescherming aan, zelfs tijdens besloten bijeenkomsten als de minimumafstand niet kan worden aangehouden.
 • Evenementen worden over het algemeen in rood doorgestreept, uitzonderingen kunnen er gegeven worden voor bruiloften of begrafenissen.
 • Ondanks leerplicht voor kleuters is verzuim toegestaan. Daarnaast schakelen de scholen over op afstandsonderwijs, MNS is verplicht bij verblijf op school.
 • In het werkgebied wordt thuiswerken aanbevolen. Klantcontacten zijn alleen toegestaan ​​in essentiële gebieden (boodschappen, apotheken, benzinestations), wat betekent dat de rest van de handel, de horeca gesloten is, waar alleen bezorg- of ophaalservice mogelijk is.
 • Als het rood is, worden er inreisverboden opgelegd aan bezoekers met gedefinieerde uitzonderingen in ziekenhuizen en bejaardentehuizen.
 • Fitnesscentra en soortgelijke sport- en vrijetijdsvoorzieningen moeten sluiten. Je kunt echter alleen of met leden van het huishouden buitenshuis sporten.

Vrijdag Corona stoplichtdag

Wekelijks zal volgens Kurz een overzicht komen van de regionale ontwikkelingen, als het verergert zal het vaker worden bijgehouden. Momenteel is de stoplicht nog niet in de wet vergoten, dit zal pas eind september plaatsvinden wat een wijziging van de Epidemiewet en de Covid-19-maatregelenwet vereist. Met het verkeerslicht beloofde de minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober ook “een boost in transparantie” het zou één van de instrumenten moeten zijn waarmee een tweede coronagolf in Oostenrijk moet worden voorkomen.

Voor de kaart van Oostenrijk klik HIER. Daar wordt wekelijks bijgehouden welke kleur welke regio heeft.

Bron: tt.com en salzburg24.at

Corona verkeerslicht overzicht

Overzicht klik op de foto voor meer informatie.

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...