Corona versoepelingen per 1 juli 2021

FANtastisch Oostenrijk Hoody Kandleralm

Corona versoepelingen per 1 juli 2021

Per 1 juli komt er gelukkig ook een einde aan het mond neus masker (FFP-2 masker) voor de plaatsen waar de 3G gelden. Wel is er nog een verplichting in afgesloten ruimtes zoals het openbaar vervoer, in klantenruimten, op werkplekken met klantcontact. Hier kan worden volstaan met het normale mondmasker die je ook gewend was in Nederland te dragen (maar die ook hier is verdwenen)

De avondklok is er ook niet meer en dat betekent dan de nachtclubs ook weer open mogen. Wel is het zo dat deze maar voor maximaal 75 procent gevuld mogen worden. In de detailhandel gelden  geen vierkante meter beperkingen meer. Maskerbescherming is er ook niet meer bij de contactberoepen (kappers)

De 3-G-regel blijft

De bekende 3-G-regel, dat wil zeggen het bewijs van gevaccineerd, getest of genezen te zijn, blijft van kracht. Dit geldt zoals voorheen voor de horeca,  voor bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers, culturele instellingen (met uitzondering van musea, bibliotheken en archieven), voor touringcars en excursies op boten en bij niet-openbare sportfaciliteiten.

De regeling blijft ook van kracht voor aanbieders van mobiele zorg en ondersteunende diensten, voor bezoekers, medewerkers en nieuwkomers in rust- en verpleeghuizen en woonvoorzieningen voor gehandicapten, voor bezoekers en medewerkers van ziekenhuizen of kuuroorden en andere locaties waar gezondheidsdiensten zijn voorzien.

Voor bijeenkomsten van 100 of meer personen geldt een meldingsplicht bij het districtsbestuur, voor meer dan 500 personen is een vergunning vereist. Er is geen bovengrens meer voor personen in het kader van de Corona-regelgeving.

Masker Neus bescherming verplicht in afgesloten ruimtes

De verplichting om een MNS te dragen geldt vanaf 1 juli in afgesloten ruimtes zoals in het openbaar vervoer en zijn stations, taxi’s, kabelbanen en tandradbanen, in klantenruimten.

De MNS-verplichting geldt ook voor bezoekers en medewerkers van rust- en verpleeghuizen, intramurale woonvoorzieningen voor gehandicapten en ziekenhuizen en kuuroorden. De operators kunnen echter ook strengere regels hebben, d.w.z. meestal een verplichting om het FFP2-masker te gebruiken.

Danszalen, clubs, discotheken

Voor danszalen, clubs en discotheken, geldt vanaf 1 juli een bezetting van maximaal 75 procent van de persoonscapaciteit. Het verzamelen van contactgegevens van mensen die langer dan 15 minuten in bijvoorbeeld een restaurant of hotel verblijven, blijft bestaan.

Corona Check APP

In Nederland is vanaf 1 juli 2021 de Corona Check App actief. Daar zitten 2 QR codes in. Één voor binnenlandgebruik (in Nederland) maar ook is er een buitenlandse QR code actief. Deze kun je laten zien in Oostenrijk als er wordt gevraagd om te bewijzen om aan één van de 3G’s te voldoen. Meer over deze APP en waar informatie voor België tref je HIER aan.

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...