Corona Virus zorgt wellicht voor Wereldbekerwedstrijden in Saalbach

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm
Zicht op de Zwölferkogel

Corona Virus zorgt wellicht voor Wereldbekerwedstrijden in Saalbach. Door de uitbraak van het corona virus heeft de Internationale Ski Federatie FIS besloten om de wedstrijden in Yangling te annuleren. Saalbach hoopt dat de inhaalwedstrijden in het Skicircus georganiseerd mogen worden.

De beslissing om de race in China te annuleren werd genomen in overeenstemming met de Chinese Ski Federatie, benadrukt de FIS. Sinds woensdagochtend zitten de vertegenwoordigers van de gemeente, de toerismevereniging, Bergbahnen en de skiclub samen in Saalbach. Naast de vraag of het kan en wanneer men in het Skicircus de race kan overnemen, maar ook hoe men alle mensen kunnen herbergen.

400 kamers

Om de race over te kunnen nemen zijn al 400 kamers nodig, dit terwijl het hoofdseizoen voor de deur staat. Het zullen vooral vier- en vijfsterren accommodatie zijn Maar ondanks het aankomende hoofdseizoen is Skiclub-Chef Bartl Gensbichler zelfverzekerd dat dit goed komt. Samen met de buurgemeentes Zell am See, Kaprun, Saalfelden en Leogang moet het goed komen, maar het is geen gemakkelijke taak.

Nog niet vastgesteld

De toewijzing aan Oostenrijk en dus Saalbach is nog niet vastgesteld, maar volgens de FIS lijkt het zeker dat de races vervroegd worden, zo kunnen de races op donderdag en vrijdag plaatsvinden in plaats van zaterdag en zondag. Het plan is om de run op te zetten in een sprintrun met twee runs. De race is echter nog niet toegewezen dat is een beslissing van de FIS, maar wordt Oostenrijk aangewezen dat is het zeker dat men naar Saalbach zal gaan. Dan zal de race ingehaald worden op de Zwölferkogel waar een permanent geprepareerde piste de “Schneekristallpiste”bevindt. Dit is een permanent afgesloten deel en alleen toegankelijk voor races en trainingen.

Bron: Salzburg.ORF.at

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...