Coronabewijs voor niet-geboosterde jongeren langer geldig

Kirchberg achtergrond Ki West

Coronabewijs voor niet-geboosterde jongeren langer geldig. Naast het einde van de lockdown voor ongevaccineerden werd meer bekend gemaakt.

Vandaag maakte de Oostenrijkse regering bekend dat maandag de lockdown voor ongevaccineerden gaat eindigen maar ook dat het coronabewijs voor niet-geboosterde langer geldig blijft. Dit nieuws komt als een geschenk uit de hemel voor gezinnen die tijdens de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk gaan. De geldigheidsduur voor jongeren tot 18 jaar zal na 1 februari 210 dagen (7 maanden) gelden in plaats van 180 dagen (6 maanden).

Geldigheidsduur

De nieuwe maatregelen betekent dat de QR-code vanaf 1 februari 7 maanden geldig is. Voor jongeren onder de 18 zal de QR-code in de voorjaarsvakantie nog steeds geldig zijn mits deze na 6 augustus 2021 is gezet. Dit geldt overigens niet voor het inreizen daar geldt nog steeds dat de niet-geboosterden een negatieve PCR-test moet kunnen tonen. Voor alle regels om Oostenrijk binnen te komen ga naar Austria.info.

Meer informatie via sozialministerium, lees ook ons liveblog.

Bron: ORF, Tiroler Tageszeitung

Corona Reiscertificaat

Cityhouse Flipside Groot Banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...