Coronacrisis Ook Tirol Uit Quarantaine

ZIB Corona 6 april 2020

Coronacrisis. Ook Tirol uit quarantaine nadat eerder de Oostenrijkse regering goed nieuws verkondigde, alleen blijven het Paznaundal, St. Anton am Arlberg en Sölden nog in quarantaine.

Heel langzaam gaat het de goede kant op in Nederland, Duitsland, Italië en ook in Oostenrijk, hier doen de maatregelingen dat wat het zou moeten doen. Namelijk afvlakken van de curve en terugdringen van het virus. Maar we zijn er nog lang niet en het licht aan het eind van de tunnel is nog een puntje ver weg, toch komt dit dichterbij zo ook in Oostenrijk. Oostenrijk ging op 14 maart in een lock down, inmiddels  zijn er 12.293 mensen positief getest waarvan 3463 mensen genezen zijn (bron).

Einde quarantaine

Maar vanaf middernacht werd de quarantaine in Tirol opgeheven waarbij de federale maatregelen van kracht blijven. Tirol is na Vorarlberg  de tweede provincie waar een algemene quarantaine opgeheven is.  De oorspronkelijke beperkingen zijn nu aangepast aan het federale niveau, het is nu ook toegestaan dat men naar buiten mag zoals het landelijk toegestaan is. Echter kwam gouverneur Günther Platter (ÖVP) wel met een oproep richting de Tirolers om geen sporten te beoefenen die een gevaar kunnen vormen zoals klimmen, skitoeren en mountainbiken. Sportvelden e speeltuinen blijven nog steeds gesloten.

Afstand en mondkapjes

Men benadrukt dat het nog steeds belangrijk is om voldoende afstand te houden en mondkapjes te dragen, zo wil men een tweede golf tegen gaan. Maar ook om de bijzondere kwetsbare bevolkingsgroep van ouderen en verzwakte personen te beschermen. Kijken naar de feestdagen is men duidelijk, een familiefeest zoals met pasen is alleen mogelijk met mensen uit hetzelfde huishouden. Paasfeest vieren met familie op een andere locatie is niet mogelijk. Net als in Nederland is ook hier in Oostenrijk het devies, blijf zo veel mogelijk thuis mits het echt moet zoals boodschappen doen of naar het werk gaan.

Bron: orf.at, tt.com

 

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...