Coronamaatregelen Oostenrijk, goed en slecht nieuws

Coronamaatregelen Oostenrijk, goed en slecht nieuws door de snel oprukkende Deltavariant. Toch wordt er weer wat versoepeld ondanks de oprukkende variant.

Ook Oostenrijk heeft last van de snel oprukkende Deltavariant net als de rest van Europa. Hoeveel procent van de positief geteste mensen in Oostenrijk inmiddels in aanraking gekomen zijn met deze variant is niet bekend.

Het goede nieuws

Laten we beginnen met het goede nieuws dat vanaf 22 juli 2021 het dragen een FFP2-masker in winkels vervalt, dit geldt voor alle provincies met uitzondering van Wenen. De verplichting voor het dragen van een mond-neusbescherming blijft echter wel bestaan in winkels voor de dagelijkse behoeften zoals supermarkten en apotheken.

Het einde van het masker in de handel wordt toegejuicht door Dieter Unterberger, het hoofd van de afdeling in de Kamer van Koophandel. “Dit is een belangrijke stap naar normaal.” Unterberger bekritiseert de handelsbeperkingen. Hij zei dat de openingen geen effect hadden gehad op de incidentie van infecties. “De handel heeft geen clusters en heeft dus niet bijgedragen tot de incidentie van besmetting.

Het slechte nieuws

En dan het slechte nieuws wat betreft de clubs en discotheken.  De regels worden strenger, vanaf 22 juli 2021 mogen ALLEEN gevaccineerden en mensen die een PCR test hebben gedaan naar binnen. Ook komt er geen einde aan de verplichte registratie, dat oorspronkelijk voor gisteren was gepland. Op tentfestivals daarentegen blijft de 3G-regel van toepassing.

Nieuwe maatregelen?

Vandaag komt de Corona Task Force weer bijeen tijdens deze vergadering wordt gekeken of er verdere stappen ondernomen moet worden. Toch verwacht men geen verdere verscherping alleen een PCR-testverplichting voor reizigers die naar huis terugkeren, gepusht door het Ministerie van Volksgezondheid, zou mogelijk zijn.

De situatie in het land wordt steeds anders de trend in Burgenland blijft stabiel laag terwijl Salzburgerland terugkeert naar rood. In Salzburgerland zit het aantal gevallen op 72.8 per 100.000 inwoners.

Bronnen

Wil je zelf eens bekijken hoe het zich allemaal verloopt in Oostenrijk klik dan op een van de onderstaande bronnen.

Meer kun je lezen in ons liveblog. Hoe het verder gaat we blijven de coronamaatregelen in Oostenrijk in de gaten houden.

Bron: tt.com, Salzburg24.at, Salburg24.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht