Coronapaspoort, EU Covid 19 Certificaat laatste nieuws

Coronapaspoort, EU Covid 19 Certificaat laatste nieuws

Er is nieuws te melden mbt het Coronapaspoort. Via de APP Corona Check is het mogelijk je eigen QR code op te halen. Dat is tevens je bewijs dat je je weer vrij kunt bewegen naar een vakantieland, bv Oostenrijk. Ben je niet in het bezit van een smartphone dan is hier ook een papieren versie van te verkrijgen.

Via de APP Corona Check

Je meld je in deze app aan via je persoonlijke Digid. Je ziet dan je persoonsgegevens, land van uitgifte en of je gevaccineerd, een negatieve test heb ondergaan of bent genezen van Corona. Vanaf 23 juni kun je in deze app je QR code ophalen. Deze QR code kun je overal laten zien.

QR code op papier

Via de website www.coronacheck.nl is het ook mogelijk deze QR code te verkrijgen op papier.

14 dagen na de eerste vaccinatieprik zou het mogelijk zijn deze QR code aan te maken.

Kinderen tussen de 12 en 18 jaar

Op dit moment is het niet duidelijk of deze leeftijdscategorie gevaccineerd gaat worden. Mocht dit niet zo zijn dan blijft over dat er toch getest moet gaan worden. Wellicht dat dit laatste nog gaat veranderen.

Hieronder nog een video van RTL Nieuws waar alles nog een keer wordt uitgelegd.

Ps bovenstaande heeft betrekking op Nederland. In België zal er vast nu ook iets geregeld worden waar de QR code op te vragen is. Waar dit is dat hebben we nog nergens kunnen lezen. Wie het weet mag het zeggen. Stuur ons anders een e-mail (info@fantastischoostenrijk.nl)  en we kunnen dit dan hier toevoegen.

Update 20 juni 2021 bericht voor BELGIË

De QR-code kan gedownload worden op de app van CovidsafeBE, op de website mijngezondheid.be, of op andere regionale websites zoals mijnburgerprofiel.be. De code kan ook als PDF bewaard worden. De app is gratis en kan op Android en iOS gedownload worden. “Concreet kunnen 96 procent van de toestellen die gebruikt worden in België de app downloaden”, zegt Barbara Van Den Haute van Digitaal Vlaanderen. Zowel de app als het certificaat zijn in de drie landstalen beschikbaar en in het Engels.

Overigens is op een Vlaamse site ook veel informatie te lezen. Bekijk dit HIER.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Mesnerwirt Westendorf

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...