Coronatesten zorgen voor veiligheid in het toerisme in Oostenrijk

Oostenrijk Zell am See

Coronatesten zorgen voor veiligheid in het toerisme in Oostenrijk, het testen van het Coronavirus begon  in vijf toeristische modelregio’s in Oostenrijk. Een van die regio’s is Wörthersee waar medewerkers van drie bedrijven zich hebben laten testen. De Coronatesten zijn belangrijk voor de bedrijven, maar ook voor de gasten. dit alles gaat je nog een veiliger gevoel geven in Oostenrijk.

In een beurscentrum in Klagenfurt werden afgelopen zaterdagochtend de eerste 25 toerisme medewerkers getest. Dit is één van de officiële testlocaties van het Rode Kruis. De 25 medewerkers zijn afkomstig uit drie Wörthersee-hotels in Velden en Pörtschach. Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) was aanwezig met een delegatie uit Wenen tijdens de eerste monsters van het neus en keelslijm bij de medewerkers.

“Het feit dat we nu erg snel zijn in testen en evalueren, en ook in bedwang houden, dat je positieve mensen snel isoleert en de omgeving test, zou ons in staat moeten stellen grotere sluitingen te vermijden en maximale veiligheid te garanderen” aldus Elisabeth Köstinger.

De Coronatesten gebeuren op vrijwillige basis maar de belangstelling is groot, volgens Sebastian Schuschnig komt dit omdat iedereen er natuurlijk het grootste belang bij heeft om een coronavirusvrij bedrijf te kunnen runnen. Ook als gast wil je natuurlijk naar een vakantiebestemming waar je weet dat je kunt genieten van je vakantie en toch gezond naar huis terug kan keren.

Landelijk testen

Hier in Nederland kan men vanaf 1 juni zich al laten testen en Oostenrijk moet men voor een landelijke spreiding wachten tot 1 juli. De reden is dat men eerst op deze manier gaat testen en langzaam het aantal testen op gaat voeren. De tests verlopen goed waarbij het resultaat binnen 24 tot 48 uur wordt verwacht. Per dag worden er 1000 tot 1500 test afgenomen. De monsters worden in een laboratorium in Wenen onderzocht.

Er zijn momenteel 5 proefgebieden dit zijn Montafon (Vorarlberg), Wilder Kaiser (Tirol), Wachau (Niederösterreich), Spielberg (Steiermark) en Wörthersee (Kärnten). De locaties waren op basis geografische en economische criteria geselecteerd.

Vanaf juli zullen dan wekelijks 65.000 medewerkers die werkzaam zijn in het toerisme in Oostenrijk kunnen worden getest.

Bron: orf.at, meinbezirk.at, Salzburg24.at,

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner CMP Groot 1200x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...