Coronavirus duikt op in Innsbruck

Coronavirus, twee personen in de Tiroolse hoofdstad Innsbruck zijn vandaag positief getest op het coronavirus. Dit werd vanmiddag gemeld in een persconferentie in de stad. Het zijn de eerste coronagevallen in Oostenrijk sinds eind vorige maand het virus al werd vastgesteld in Wenen bij een Chinese stewardess.

Innsbruck skischans

Binnenstad van Innsbruck

Bij de nieuwste besmettingen gaat het om 2 personen uit de Italië, waar het virus al ruim 200 mensen heeft besmet. Het is nog niet duidelijk waar ze precies het virus hebben opgelopen, of waar ze verbleven in Tirol. De besmettingen vallen precies samen met wellicht de drukste toeristenweek van het jaar, de voorjaarsvakantie. De twee personen zijn opgenomen in het ziekenhuis van Innsbruck en hebben licht koorstverschijnselen.

Oostenrijk trof al meerdere maatregelen om de uitbraak van het virus in te dammen. Zondagavond lag al het verkeer met Italië urenlang stil, omdat twee treinpassagiers symptomen hadden. Dit bleek achteraf een vals alarm.

Reisadvies Oostenrijk (bron: Rijksoverheid)

Geen reden tot paniek Nederlandse wintersporters
Vooralsnog is er geen reden tot paniek voor Nederlandse vakantiegangers in Oostenrijk. Dat de eerste besmettingen bekend zouden worden was slechts een kwestie van tijd aldus virologen. Het reisadvies van de rijksoverheid verandert vooralsnog niet. Dit in tegenstelling tot noord Italië waar een negatief reisadvies voor sommige regio’s geldt.

(Bron: ORF, Rijksoverheid)

Bluetribe Actie FANtastisch Oostenrijk Helm Goggle

Ski Outlet Logo

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...