Coronavirus neemt ook Oostenrijk in haar greep

coronavirus saalbach

Coronavirus. In Nederland stijgt het aantal besmettingen naar 82 maar Oostenrijk ontkomt er ook niet aan, de teller staat momenteel op 41 gevallen.

Ondanks dat Oostenrijk tegen Italië aan ligt vallen de besmettingen die bekend zijn mee, volgens het Bundesministerium zijn er tot vandaag 3711 testen uitgevoerd waarbij er 41 mensen positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week dinsdag werd bekend dat er ook in Oostenrijk mensen besmet zijn geraakt, twee inwoners uit Innsbruck waaronder één afkomstig  uit Lombardije.

Gisteren werd ook bekend dat twaalf mensen in quarantaine zitten, allen zijn medewerkers van een hotel in Obertauern, een 62-jarige Duitse vrouw die daar verbleef is afgelopen woensdag positief getest op het Coronavirus.

Saalbach Hinterglemm

Vandaag werd ook bekend dat een 61-jarige Brit positief getest is op het Coronavirus, dit is het vierde geval in Salzburgerland. De man zit met negen reisgenoten in quarantaine in een hotel in Saalbach Hinterglemm. Volgens de Landes Salzburg is alleen de man positief getest en heeft de rest van de groep geen symptomen.

Naast de 61-jarige Brit zit ook een 36-jarige vrouw in Fusch an der Glocknerstraße thuis in quarantaine.

Karinthië

Een 28-jarige uit het district Völkermarkt zit ook thuis in quarantaine ondanks dat de symptomen tot nu toe mild zijn, zij zou waarschijnlijk het virus in Wenen opgelopen hebben van een rouw die terugkeerde uit Italië. De vrouw zat eind februari in Wenen waar zij mogelijk de ziekte kreeg van een vriend die positief getest is.

Aktuele situatie

De actuele situatie verandert per dag waarbij tot gisterochtend (05-03-2020 8 uur) bekend is dat er 3711 testen zijn uitgevoerd, hiervan is bekend dat er 41 gevallen die positief getest zijn. Meer informatie is te vinden op de site van de Bundesministerium Soziales, Gesundheit, Pflege und Konsumentenschutz.

coronavirus reisadvies
Het reisadvies per 05-03-2020.

Reisadvies

Eind deze maand is o.a. het Dutchweek in Saalbach Hinterglemm, de lokale overheden hebben maatregelingen getroffen om het risico van verspreiding te verkleinen. Zoals te zien op de afbeelding hierboven is er nog steeds geen hoog veiligheidsrisico om naar Oostenrijk af te reizen. Mocht je de komende dagen of weken richting Oostenrijk gaan hou dan de site van het ministerie in de gaten, eventueel navraag bij het reisbureau of waar de reis geboekt is. Via deze site kan men alles volgen.

Bron: sn.at, ORF.at

Aanvullend

Gisteravond werd ook bekend dat er 2 nieuwe gevallen zijn ontdekt in Tirol. In Landeck en Kitzbühel. Kijken we wereldwijd dan is nu bekend dat het virus in 75 landen is opgedoken. 95.400 zijn ziek geworden en 53.278 zijn reeds genezen verklaard. Helaas zijn er ook 3.285 doden te betreuren.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...