Covid-19: 7 dagen incidentie in Oostenrijk beneden de 50!

7 dagen incidentie 8 juni 2021

Covid-19: 7 dagen incidentie in Oostenrijk beneden de 50!

Het gaat goed in Oostenrijk met de cijfers. Zie ook het plaatje hierboven. Op de 7 dagen incidentie van Oostenrijk (op 100.000 mensen) is nu het gemiddelde onder de 50. De teller staat op 27.8 en het hoogste Bundesland is Voralberg met 53,6. Alle andere Bundeslander zitten onder de 50 en dat is natuurlijk erg laag.

In de ogen van bv landen als Duitsland en Nederland is het nog steeds een risicogebied. In Duitsland heeft het Robert Koch Instituut 50 besmettingen vastgesteld als maatstaf. Zit je op de 50 dan wordt dit beschouwd als een punt waar de pandemie nog steeds beheersbaar is en het gezondheidssysteem niet overbelast raakt.

De 50 moet ook een stabiele waarde zijn. De periode waarin Vorarlberg en Tirol het gewenste cijfer bereikten, is nog te kort. Daarom heeft Duitsland de rest van Oostenrijk van de lijst met risicogebieden geschrapt, maar Tirol en Vorarlberg niet.

We verwachten dat als de cijfers zo omlaag blijven gaan en er stabiliteit is dat het toch echt niet lang meer kan gaan duren dat er overgeschakeld gaat worden op code geel. Dat betekent dat het niet meer zo is dat we uitsluitend voor noodzakelijke reizen naar Oostenrijk kunnen gaan.

We blijven het in de gaten houden.

Meer lezen over de pandemie lees ons LIVEBLOG.

Fantastisch Oostenrijk zomer

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Haus Steiner

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...