Covid: Groene paspoort nog lang niet klaar

Grossglockner Hochalpenstrasse @Wilmie Willemse-Verberne

Grossglockner Hochalpenstrasse dit alleen te zien. met een groene paspoort?  @Wilmie Willemse-Verberne

Covid: Groene paspoort nog lang niet klaar, de pas die voor meer vrijheden zal moeten zorgen. Tijdens een persconferentie op 26 april ging Kurz ervan uit dat het groene paspoort op uniforme wijze in heel Europa zou worden ingevoerd. Dit paspoort zal er zeker nog niet zijn voordat de gerichte openingsstappen worden gezet.

Dit paspoort zal in drie fases ingevoerd worden, de eerste fase zal echter niet meer zijn dan een normaal bewijs van inenting, testen of herstel zijn. Deze zal vermoedelijk vanaf 19 mei ingaan bij de eerste versoepelingen. Ongeveer twee tot drie weken later zal het nationaal worden ingevoerd via een gemeenschappelijke QR-code, waarna het wachten is op de “Europese oplossing”.

Vanaf 19 mei is er niets anders nodig dan een normale testuitslag, een bewijs van een coronabesmetting of een vermelding in het vaccinatiebewijs. Dit is echter alleen van toepassing als de SPÖ een overeenkomstige wetswijziging goedkeurt en daarmee de relevante blokkade van de federale raad opheft, die tot 25 mei zal duren. Als dit niet gebeurt moeten gevaccineerde personen gedurende zes dagen een test ondergaan voordat het bewijs van vaccinatie een “toegangskaart” wordt.

Europese variant

Dit paspoort zal uiteindelijk opgevolgd worden door een Europese variant die het zomertoerisme gaat reguleren, echter zijn er nog over een aantal details onduidelijkheden. Zoals wanneer na vaccinatie krijg je extra vrijheden? In Oostenrijk is dit drie weken na de eerste prik andere landen denken na over een kortere periode. Maar ook wil men duidelijkheid hebben of andere vaccins ook betrouwbaar zijn ook als deze nog niet zijn goedgekeurd door de European Medicines Agency (EMA).

Dat de pas er komt is volgens Kurz zeker maar of deze op tijd komt voor de geplande versoepelingen is onduidelijk, wel wil Oostenrijk een pionier zijn in Europa.

Lees ook ons liveblog.

Bron Salzburg24.at

Oostenrijkse Winkel grote banner

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht