Covid-19 miljardenverlies toeristische sector

Stubaier Gletsjer Kaiserwetter

Covid-19. Alle sectoren in Oostenrijk zullen de pijn van deze pandemie merken, natuurlijk zullen de supermarkten en drogisterijen die financiële pijn niet of minder hebben. Deze pandemie zal voor de toeristische sector in Tirol een miljardenverliezen kunnen betekenen.

Volgens Ennemoser Consulting is er een verlies berekent van 15 miljoen overnachtingen, het verlies aan regionale inkomsten dreigt richting de 4 miljard euro uit te komen. Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 911.000 mensen positief getest, waarvan er zeker bijna 193.000 inmiddels zijn genezen. In Oostenrijk zijn er bijna 11.000 mensen positief getest waarbij ruim 1400 mensen zijn genezen. (bron cijfers Covid-19).

Een hoop mensen die positief getest zijn maar dit is niet minus het aantal mensen die al weer genezen zijn, feit is wel dat het een pandemie is die momenteel het leven in de hele wereld bepaald. Zo ook in Oostenrijk waar men vanaf 14 maart in een lock down zitten.

Geschatte daling bijna 30 procent

Het huidige toerismejaar 2019/2020 in Tirol verliep goed, men stond op het punt om de 50 miljoen overnachtingen te doorbreken. In het toerismejaar 2018/2019 had men al 49,6 miljoen overnachtingen. Tussen november 2019 en januari 2020 werden er in Tirol 583.000 overnachtingen geregistreerd een stijging van 5,1%.

Volgens de eerste ruwe schattingen zou er een daling zijn van 5,1 miljoen overnachtingen in het huidige winterseizoen die theoretisch nog steeds loopt, Voor de zomer schat men een daling van 9,6 miljoen overnachtingen. Dit betekent een daling voor het gehele toeristische jaar van 15 miljoen overnachtingen.

“Deze geschatte daling bedraagt bijna 30 procent en zal voor Tirol een inkomensvermindering van ongeveer 2,3 miljard euro betekenen”, aldus Ennemoser Consulting. In de schatting is geen rekening gehouden met de uitgaven van de dagjesmensen.

Bron: orf.at (Covid-19)

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...