Dagelijks buien

regenboog, bui, regen
Dagelijks buien

Na de regenachtige dinsdag is het ook de komende dagen absoluut geen stabiel weer. Dagelijks ontstaan buien, maar gelukkig zijn er ook goede momenten.

Vanmorgen wisselen wolkenvelden, enkele opklaringen en buien elkaar af. Vooral in het Flachland als ook Vorarlberg vallen deze ochtend de buien, elders overwegen vooral droge perioden. Vanmiddag is geregeld ruimte voor de zon maar ontstaan ook stapelwolken. Uiteindelijk komen verspreid enkele buien voor, sommige buien pakken pittig uit met hagel of onweer. In het laagland kan het ook lang droog en zonnig blijven. Het wordt maximaal 18 tot 22 graden.

Morgen start de dag droog en zonnig m.u.v. de regio’s grenzend aan Zwitserland. Vanuit Zwitserland volgen in Vorarlberg en Tirol ook spoedig nieuwe buien. Ook elders ontstaan later buien, mogelijk weer met onweer en hagel. Hou hier rekening mee als je op pad gaat.

Vrijdag, zaterdag en zondag lijken sterk op elkaar. Tijdens de ochtenduren is het vaak droog met ruimte voor de zon. In de loop van de dag ontstaan dan weer buien, met soms onweer of hagel. Lokaal is kans op wateroverlast. Voor de buien uit wordt het telkens 20 tot 25 graden. Van stabiel zomerweer is voorlopig geen sprake.

Jeroen Elferink

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×