Nog een paar dagen met (onweers)buien

Een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje trekt in hoog tempo richting Scandinavië. Aan de westflank hiervan stroomt warme lucht vanuit Afrika richting het Noorden. Na het weekend krijgen we met deze stroming in Oostenrijk te maken. Maar eerst zullen we deze komende 3 dagen nog de nodige (onweers)buien moeten trotseren. Want een stationair front ligt boven Oostenrijk.

Vandaag zien we in de ochtend al de eerste buien ten noorden van de hoofdkam. Vooral in Oberösterreich vallen al enkele buien. Deze buien trekken vanmiddag richting het Burgenland en zullen verder activeren. Daarbij is later onweer en hagel mogelijk. In de bergen start de dag nog relatief zonnig en vriendelijk, maar ook hier zullen al snel enkele buien ontstaan. Vanmiddag vallen er dan een aantal pittige buien met ook hier onweer en hagel. Heel Oostenrijk maakt kans op de buien, het valt dus ook moeilijk te zeggen hoe de buien precies in detail zullen ontwikkelen. Het wordt tussen de buien door broeierig warm met 24 tot 27 graden. Er staat maar weinig wind uit verschillende richtingen.

Morgen leeft de buiigheid meer op dan vandaag. Daar waar er gisteren nog plaatsen waren waar de dag grotendeels droog verliep, gaat dat vandaag niet lukken. Al vanuit de nacht trekt een neerslaggebied over noord Oostenrijk. En als de zon de aardoppervlakte begint te verwarmen schieten er overal stapelwolken als paddenstoelen de lucht in. Al snel volgen er dan nieuwe zware buien, al lijkt de kans op zwaar onweer kleiner. Toch is het niet koud tussen de buien, met 22 tot 25 graden.

Zondag wordt de bovenlucht al warmer en daardoor ook stabieler. Er zullen minder buien ontstaan en in de middag volgen vanuit het westen opklaringen. Het is ook aan de grond beduidend warmer met 23 tot 28 graden.

Maandag start een periode met veel zon en erg hoge temperaturen. Later in het traject zijn extreem hoge temperaturen tot wel 38 of 39 graden lokaal mogelijk. Daarbij veel zon en geringe onweerskansen. Kortom stabiel en heet zomerweer. Goed smeren en als je vrij bent genieten!

Jeroen Elferink

Golf club Hohe Tauern

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht