Dagje Mayrhofen in het Zillertal

Mayrhofen

Dagje Mayrhofen in het Zillertal

Als je in het Zillertal een skipas koopt voor langer dan 2 dagen is deze automatisch voor het hele dal te gebruiken .
Bij slecht weer kun je dan bv ook de hoogte opzoeken op Hintertux (de gletsjer) maar dat kost natuurlijk wel allemaal reistijd.
Vanaf Gerlos is het 35 minuten rijden naar Mayrhofen en naar de Ski-Zillertal 3000.

Je kun je auto parkeren bij de Ahornbahn echter dan is het toch een aardig stukje lopen met je latten en de ski -bus gaat helemaal buitenom ivm het eenrichtingsverkeer en daar moet je dan ook maar geduld voor hebben. Wij parkeren daarom in het centrum en nemen dus afslag Mayrhofen. (Parkeer je ook nog eens fijn in de garage )

21 jaar geleden had ik mijn eerste ski-vakantie in Mayrhofen. Mijn man ( yep nog steeds dezelfde haha) heeft wat met me afgezien die week, de eerste dag ben ik minstens 30 keer gevallen, gelukkig gaat dat tegenwoordig beter 😉 Totaal ben ik zo’n 6 keer in Mayrhofen geweest om te skiën maar de laatste keer was toch al gewoon zo’n 15 jaar geleden.

Mayrhofen Harakiri

Super leuk om nu met 3 kids weer hier te skiën. We zijn begonnen met de blauwe 29, het lange bospad. De kinderen vinden deze ook “the bomb” omdat er allemaal spring en bos heuveltjes zijn.
We hebben daarna de Schneekar gepakt. Het viel ons uiteraard op wat er allemaal ontwikkeld is afgelopen jaren . Ook hier vele funrides, helaas hier niet aangesloten op je skiline dus geen beeldmateriaal zoals in de Zillertal Arena maar niet zeker niet minder leuk.
Onze kleine meid gaat lekker mee en we wisselen lekker af tussen wat blauw en rood.
De mannen nemen ook de harakiri piste , je moet ten slofte wel een stoer verhaal op school hebben .

In de middag wordt de sneeuw erg “slushy”, onze kleuter is om 15 uur echt op. Wij settelen ons daarom in een berghut terwijl de mannen nog een paar rondjes doen. Daarna nemen we de gondel naar beneden en gaan nog even het souvenir winkeltje in.

Wat was het leuk om weer in Mayrhofen te zijn en wat is het toch een tof gebied. Veelzijdig én overzichtelijk. We komen zeker nóg eens terug!

Mayrhofen

Mayrhofen Penken

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...