”Das Wetter ist zum April”

”Das Wetter ist zum April”

Het is typisch april-weer momenteel in Oostenrijk. Het weer kent in korte tijd sterke afwisselingen. Begin deze week werd het nog op uitgebreide schaal ruim 20 graden. In het Inntal zelfs 27 graden. Op dit moment sneeuwt het weer tot in enkele dalen. Komt het warme weer weer snel terug ?

cam3
Momenteel ligt de sneeuwgrens op ongeveer 900 meter. Pass thurn is ook weer helemaal wit.

schefaau
Pfff en wat zonde dat de meeste skigebieden alweer dicht zijn. Deze sneeuw is toch fantastisch. Maar hoelang blijft het nog wit hier ? Want na morgen stijgt de temperatuur weer razendsnel omhoog ! De zomer komt weer terug.

prec_16040815_16040812
De Alpen worden momenteel letterlijk van 2 kanten belaagd door koude en vochtige lucht. Een sterk hogedrukgebied boven de Oceaan blokkeert nu nog zachte lucht uit het zuiden en westen.

prec_16041015_16040812
Maar richting zondag trekt het hogedrukgebied richting de Noordpool en zakt het lagedrukgebied dat eerst naast Ijsland lag naar het Zuiden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een Zuidelijke toevoer boven het Europese vasteland. De koudeluchtbel waar de Alpen nu nog mee te maken hebben breekt door midden en verplaatsen zich richting Portugal en Oekraïne.

weersverwachting1
Na het weekend wordt het dus weer volop zomer in Oostenrijk. Vanaf Woensdag is er zelfs weer kans op enkele onweersbuien aan het einde van de dag.

tmax_16041618_16040812
En als we stiekem nog verder kijken zien we dat de warmte richting volgend weekend zelfs toe zal nemen richting echte zomerse waarde’s.

Fijn weekend !
Jeroen Elferink

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...