De 83e Hahnenkammrennen komen er aan

83e Hahnenkammrennen 2023

De 83e Hahnenkammrennen komen er aan

Het is bijna januari dat is traditioneel de aanloop naar de Hahnenkammrennen. Een evenement waar je een keer bij moet zijn geweest.

In de Formule 1 is het de GP van Monaco, in de VS heb je de Indy 500 en niet te vergeten de 24 uur van Le Mans. Allen iconische wedstrijden en in de wereld van de alpine skiën past hier de Hahnenkammrennen makkelijk bij. Dit jaar wordt de zwaarste en iconische afdaling al weer voor de 83e keer georganiseerd. Het evenement staat vooral bekend om de gevaarlijkste afdaling ter wereld de Streif.

Die Streif

Het bekendste onderdeel van de Hahnenkammrennen is wel de afdaling, beter bekend als die Streif. Deze afdaling wordt beschouwd als één van de meest uitdagende afdalingen ter wereld. De eerste race op het huidige parcours vond plaats in 1937. De Oostenrijkse Thaddäus Schwabl won in een tijd van 3:53,1 minuten. De allersnelste tijd is in handen van Fritz Stobl, hij passeerde de finish in 1: 51.58 minuten.

Editie 2023

In januari zal dan de 83e editie worden gehouden de voorbereidingen voor dit evenement is al weken in volle gang. Zo zijn langs het parcours de netten al opgehangen en het parcours zelf voorzien van het nodige aan sneeuw.

Kitzbühel Hahnenkamm starthuisje

Het starthuisje in 2020.

Programma

Op de dinsdag, woensdag en donderdag zijn er de trainingen en zullen de junioren hun race skiën. Deze trainingen zijn doorgaans gratis te bekijken. Wil je er een kijkje nemen. Je kunt naast het parcours op de ski’s richting finish en af en toe zie je een renner voorbij flitsen.

Het programma van de race is als volgt.

  • Vrijdag 20 januari 2023 Kitzbühel afdaling aanvang 11.30 uur
  • Zaterdag 21 januari 2023 Hahnenkamm afdaling aanvang 11:30 uur
  • Zondag 22 januari 2023 Slalom 1e run 10:30 uur 2e run 13:30 uur

Het complete programma is hier te vinden.

Een hoogtepunt is ook het geweldige vuurwerk. Dit zal plaatsvinden op zaterdag. Voor de laatste update rond het parcours zie onderstaande webcam.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×