De Bergbahnen blijven open in Salzburgerland

Saalbach 15-01-2021

Zo rustig is het op de pistes, hier in Saalbach op 15-01-2021 © Marlieke

De Bergbahnen blijven open in Salzburgerland

De bergbahnen blijven open en willen iets terugdoen ondanks de economische catastrofe, de grote gebieden willen in ieder geval tot begin maart open blijven.

Om de bevolking een aantrekkelijk aanbod te kunnen bieden tijdens deze zeer ongewone winter en mogelijk zelfs een uitbreiding van het aanbod tijdens de “Semesterferien” aldus Erich Egger woordvoerder van de Salzburger kabelbahnen.

“Wir möchten der Salzburger Bevölkerung bzw. den Einheimischen mit unserem Angebot etwas zurückgeben und unser Image als führende Wintersportdestination weiter festigen.”
Erich Egger, Sprecher der Salzburger Seilbahnwirtschaft

Het openhouden is wel een kostenplaatje, een studie van het marktonderzoeksinstituut Manova geeft aan dat het openhouden “vanuit puur economisch oogpunt niet loont”, aldus de Salzburger Kamer van Koophandel.

Erich Egger

Erich Egger

85% omzetdaling

Volgens de studie van Manova zullen de bergbahnen van Salzburg in het huidige winterseizoen naar verwachting een omzetdaling van 85% meemaken. “In de huidige winter verkopen we nauwelijks meerdagenkaarten, dat zijn anders de grote verkoopfactoren. Als gevolg hiervan wordt dit jaar een verlies van 320 miljoen euro verwacht. De toeristenindustrie van Salzburg als geheel zal in de Corona-winter te maken krijgen met een bruto omzetverlies van 2,3 miljard euro”, aldus Egger. De kabelbanen genereren in de winter 80% van hun omzet.

Het verlies aan omzet zal een langere impact hebben op de activiteiten en toekomstige investeringsprojecten.

Opening café en restaurants

Toch hopen de café en restauranthouders dat zij  in maart eindelijk weer open mogen, het is bekend dat na 8 februari de scholen en winkels weer open mogen, gastronomie en restaurants moeten tot maart wachten. Het wachten is heel slopend aldus Evelyn Brandstätter van Café Bazar in Salzburg, maar ook bijzonder stressvol voor haar en haar werknemers die allemaal werktijdverkorting hebben.

Wanneer zij open mogen is nog lang niet zeker. We hopen dat de situatie in de lente wat zal ontspannen en dat we in maart open kunnen gaan aldus Brandstätter.

Lees ook ons liveblog.

Bron: Meinbezirk.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...