De beste mountainbike fietsendrager

Hapro Fietsendrager

De beste mountainbike fietsendrager

Vorige maand schreven we een blog over de beste fietsendragers voor mountainbikes. In die blog kon je lezen welke fietsendragers het meest geschikt zijn om een mountainbike mee te vervoeren. Super handig natuurlijk als je nog een goede drager zoekt voor jouw mountainbike. Wel dachten we, dit kan uitgebreider en besloten om deze blog uit te breiden met een nieuwe serie blogs. In de nieuwe serie blogs kunnen we net wat beter de unieke eigenschappen uitlichten van de verschillende dragers. Ben je hier benieuwd naar? Houdt dan vooral onze nieuws pagina in de gaten.

De eerste fietsendrager die we uitlichten is de Hapro Atlas Premium XFold II. Sinds vorige zomer nieuw op de markt en verkrijgbaar voor een erg scherpe prijs. Zeker als je kijkt wat je hier allemaal voor terug krijgt. We hebben hem zelf getest en er waren een aantal dingen die er echt uit sprongen voor ons.

Fietsendrager Hapro Premium Atlas X-Fold II

Fietsendrager Hapro Premium Atlas X-Fold II ingevouwen

Premium-Grip bevestiging

Je tilt de drager in een beweging op de trekhaak en hebt deze ook in een hand beweging vast geklikt dankzij het handige Premium-Grip systeem. Als de fietsendrager op de trekhaak zet kun je deze ook nog verstellen met een aparte nastelknop zodat de drager de perfect grip heeft. Aan de referentiestreepjes op de drager kun je zien of de drager stevig en veilig is bevestigd.

Gezekerde wielgoten

De wielgoten van de XFold kun je makkelijk vergrendelen wanneer deze zijn in- of uitgeklapt. Dit zorgt ervoor dat de fietsendrager stabiel op de trekhaak staat omdat de wielgoten weinig tot niet bewegen. Bij andere fietsendragers zul je vaak zien dat de drager nog best wel wat beweegt tijdens het rijden. Bij de XFold zul je dit niet zien.

Extra brede wielhouders

Helemaal top om mountainbikes, fatbikes of andere fietsen met brede wielen te plaatsen. In tegenstelling tot andere trekhaak fietsendragers waar de wielgoten vaak te smal zijn voor fietsen met brede banden.

Verplaatsbare framehouders

De framehouders op de Atlas Premium XFold zijn makkelijk in hoogte verstelbaar. Zo kun je de hoogte precies zo instellen dat jouw frame er perfect in past. Ook zijn de frameklemmen voorzien van een beschermlaag waardoor het frame van jouw fiets niet beschadigd. Zelfs aan diefstalbeveiliging is gedacht, de framehouders zijn voorzien van een apart slot.

Drie gespen met velgbescherming

Waar andere fietsendragers vaak voorzien zijn van twee snelspangespen heeft de Xfold maar liefst 3 gespen. Een voor het achterwiel en twee voor het voorwiel. Dit zorgt voor een extra stabiele bevestiging van de fiets aan de fietsendrager. Alle gespen zijn voorzien van velg beschermers waardoor de velgen onbeschadigd blijven.

Kantelsysteem

Het unieke kantelsysteem zorgt ervoor dat de kofferbak nog steeds bereikbaar blijft, ook als de fietsen op de drager zitten. Met één klik activeer je het kantelsysteem en kun je de drager mét de fietsen erop gemakkelijk naar beneden laten zaken. Spullen die je nodig hebt uit de kofferbak gehaald? Dan kun je met een simpele beweging de fietsdrager mét fietsen ook weer omhoog kantelen.

Volledig opvouwbaar

De XFold zou geen XFold heten als deze niet opvouwbaar was. Met een paar simpele handelingen kun je dan ook de fietsendrager volledig opvouwen. Je hoeft alleen maar die wielgoten op te klappen, te zekeren en de extra rubberen bevestigingsstrip vast te maken.

Compact op te bergen

Omdat de XFold volledig inklapbaar is kun je hem gemakkelijk compact opbergen. Zo neemt hij niet veel ruimte in beslag in de garage, schuur of berging. Maar ook als je hem onderweg wilt opbergen past hij met gemak in de kofferbak.

Voorzien van alle benodigde verlichting

Dankzij de 13-polige stekker aansluiting is de Hapro Atlas Premium XFold voorzien van alle benodigde verlichting. Hiermee bedoelen we: remlichten, knipperlichten, achteruitrijlichten en mistlichten.

Op zoek naar een mountainbike fietsendrager voor 1 fiets? De XFold is ook verkrijgbaar in een uitvoering voor 1 fiets. Dit is de Hapro Atlas Premium XFold I.

Fietsendrager Hapro Atlas Premium I Vooraanzicht

Fietsendrager Hapro Atlas Premium I Ingeklapt 2

Koop de Hapro Atlas Premium XFold voordelig bij Dakdragerwinkel.nl en profiteer van gratis verzending.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...