De dag na het Noodweer bij Afritz en Kraa

De dag na het Noodweer bij Afritz en Kraa

Gisteren berichten we al over het Noodweer en vandaag zijn er beelden opgedoken. Dit keer zijn de beelden uit de omgeving van Villach (Karintië) Kijk eens naar onderstaande foto vanuit Kraa maar ook het stadje Afritz heeft het moeten ontgelden.

Kraa bij Villach Drama

Onderstaand plaatje geeft aan waar deze catastrofe zich heeft afgespeeld.

Kraa bij Villach

Bekijk (onderaan dit bericht) de foto?s waarbij huizen soms wel tot 2 meter aan modder te verwerken De modderlawine is daar langs huizen gegaan waar nu de modder tot een hoogte van zo’n 2 meter ligt.

Een kleine samenvatting van wat er precies is gebeurd.

Zondagavond was er een hevig onweer en dit heeft gezorgd voor een modderstroom in de gemeente Afritz. Kraa ligt daar in de buurt en daar zijn de verwoestingen het grootst. 40 huishoudens zijn geëvacueerd. 163 mensen hebben elders de nacht doorgebracht. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Ook op maandag bleef het centrum van Kraa onbegaanbaar. Naar een aantal huizen kunnen de bewoners terug maar de meeste gaan toch weer elders slapen vanavond. Er is schade aan de waterleidingen maar ook de stroom is er uitgevallen.

We hebben zelfs begrepen dat er morgen in die omgeving zelfs 100 mannen van het leger worden ingezet om de boel te ruimen. Men gaat eerst alle kelders weer vrij maken.

Wij wensen de heel omgeving veel sterkte en laat het even droog blijven want dat is hard nodig.

Gelukkig is beter weer onderweg getuige deze prognose voor Villach en dat is daar in de buurt.

weer Villach

Bron : Kleine Zeitung

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...