De economie in Oostenrijk trekt weer aan

Saalbach zomer

De economie in Oostenrijk trekt weer aan.

Volgens de prognose van Bank Austria zal de economie in alle deelstaten dit jaar weer groeien.

Na een minder goed jaar voor de economie in Oostenrijk verwachten de economen van Bank Austria dat het dit jaar weer aantrekt. Toch verschilt de economische groei per regio.

In Tirol verwacht men een stijging van 0,3 procent dankzij de toeristische sector. De sterkste groei word in Burgenland en Wenen verwacht. Dit is mede te danken aan het toerisme en de sterke publieke sector in de federale hoofdstad.

In Opper-Oostenrijk, Stiermarken en Vorarlberg voelt men de gevolgen van de verzwakkende industrie. Het gaat slecht in de bouwsector niet alleen de woningbouw maar de sector als geheel aldus Stefan Bruckbauer hoofdeconoom van Bank Austria.

‘De werkloosheid zal dit jaar weer stijgen’, aldus econoom Robert Schwarz. In toeristische regio’s zoals Tirol zou de stijging echter zwakker zijn dan in de ontwikkelde deelstaten. De professional ziet pas in 2025 een verbetering van de arbeidsmarkt.
Kufstein binnenstad

Herstel inzicht

In heel Oostenrijk is volgens Schwarz een gematigd herstel zichtbaar, hij spreekt van een stabilisatie van de economie. Ondanks dat men voor de tweede helft van het jaar een groei van het BBP van meer dan 1 procent wordt verwacht, zal het jaargemiddelde uitkomen op 0,3 procent.

“Door de dalende inflatie zou de zwakke binnenlandse economie zich moeten stabiliseren.” Omdat de “reële inkomenssituatie aanzienlijk is verbeterd”, verwacht Schwarz meer consumptie.

(Bron: tt.com) 2023 2024
Heel Oostenrijk -0,8 0,3
Vorarlberg -2,6 0,1
Tirol -0,4 0,3
Salzburgerland -0,2 0,3
Karinthië -0,7 0,1
Stiermarken -1,6 ±0
Neder-Oostenrijk -1,5 0,2
Opper-Oostenrijk -1.2 0,1
Burgenland 0,1 0,5
Wenen 0,3 0,4

Lees ook: Wintertoerisme op niveau voor Corona ondanks warme winter

Bron: Tiroler Tageszeitung

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×