De herfst draait op volle toeren

WEERBERICHT: De herfst draait op volle toeren

In deze tijd van het jaar is het vaak prachtig in de bergen. Zodra de zon schijnt en je al die kleurschakeringen van de bladeren ziet dan waan je je soms in die welbekende Indian Summer. Helaas komt daar de komende dagen helemaal niks van terecht. Wellicht na maandag is het weer genieten maar dit weekend is nat en zeer winderig. Herfst in optima forma.

ZATERDAG:

Een knoert van een lagedrukgebied, met de kern tussen Schotland en IJsland, beheerst het weer in geheel west- en noord Europa dit weekend. Het voert diverse regenfronten richting west Europa en dus ook richting de Alpen. In de ochtend is het nog redelijk en kan er hier en daar nog een streepje zon door de wolken heen prikken. In de loop van de dag gaat het vanuit het westen regenen. De wind trekt aan en is westelijk en het wordt erg guur. In het uiterste zuidoosten is ’t het langst droog en ook het warmst met 20°c. Onder de regen is het niet veel warmer dan 14°c.  De nul graden grens ligt rond de 2300 meter.

ZONDAG:

Nog steeds is het guur en nat. Tegen de noordkant van de Alpen wordt een flinke hoeveelheid regen verwacht. De temperatuur veranderd nauwelijks. Op de gletsjers zal een flink pak verse sneeuw komen te liggen en dat is enorm gunstig voor het komende winterseizoen. De lagere delen zullen het moeten doen met de vloeibare vorm van neerslag. Het uiterste zuidoosten is de beste regio om te bivakkeren met minder neerslag en hogere temperaturen. Het uiterste westen (Vorarlberg) is juist het natst. De wind blijft ook aanwezig uit het westen. Op zo’n 1500 meter in de vrije atmosfeer wordt het slechts een graad of 6°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag kan er hier en daar nog een bui vallen. Met name in de bergen blijft de kans op een bui bestaan. Er kan ook wat dalnevel ontstaan omdat de atmosfeer vrij vochtig is. In de loop van de dag kan het dan gaan opklaren doordat een hogedrukgebied zich probeert uit te breiden over Centraal Europa. Hogedruk onderdrukt de neerslag en is vaak een teken van een weersverbetering. Aan het einde van de dag is het dan zo goed als droog en de temperatuur doet er ook weer een schepje bovenop. Op dinsdag is de kans op mist vrij groot en die kan hardnekkig zijn. In de loop van de dag klaart het dan op en kunnen we wellicht genieten van de mooie herfstkleuren en besneeuwde bergtoppen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht