De herfst van 2021 start zomers

Op 22 september start ook dit jaar weer de herfst, maar het lijkt wel zomer

De herfst start zomers
De astronomische herfst start vandaag. Dag en nacht duren overal op de wereld even lang, namelijk 12 uur licht en 12 uur donker. Vanaf morgen zullen de dagen op het noorderlijk halfrond snel korter worden. Maar van herfst is absoluut nog geen sprake. Vandaag is het weliswaar niet de mooiste dag van de week maar met overwegend droog weer en geregeld zon is het wel vriendelijk. De temperatuur loopt op naar 15 tot plaatselijk 20 graden.

Morgen start de dag flink zonnig. Na een wat bewolkte woensdag verloopt de donderdag juist zonovergoten. Daarbij lijkt het totaal niet op de herfst want het wordt haast zomers warm. De middagtemperatuur stijgt na een frisse ochtend richting de 21 tot 24 graden. Lokaal kunnen we daadwerkelijk de zomerse grens van 25 graden aantikken. En dat eind september, genieten hoor! Aan het eind van de middag neemt de bewolking vanuit het noorden wel toe maar het blijft droog.

In de nacht naar vrijdag raakt het overal bewolkt in het oosten kan op een zwak koufront wat regen vallen.

Vrijdagochtend maakt het koufront al plaats voor het warmtefront zoals hierboven zichtbaar is. Op wat laatste regen in het noordoosten na volgt alweer een prachtige nazomerdag. De middagtemperatuur komt met veel zon uit op 22 tot 24 graden. Van de herfst is nog absoluut geen sprake.

Ook tijdens het weekend blijft Oostenrijk aan de goede kant van het frontenpakket. Het wordt nog wat warmer met zaterdag op veel plaatsen 25 graden. Zondag neemt de kans op onweer wel toe.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Werken in Oostenrijk sep 2019

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht