De hittegolf duurt nog wel even

Brixen im Thale Zwembad 15 augustus 2021

De hittegolf duurt nog wel even

De hittegolf duurt nog wel even

Momenteel heeft Oostenrijk te maken met een bijzonder vroege periode van zonnig en heet weer. En voorlopig blijft de hittegolf nog wel even voortduren, ondanks de onweersbuien van vandaag.

Stevige regen- en onweersbuien vandaag in Oostenrijk

Vandaag schampt een koufront Oostenrijk, koelere lucht vanuit het noorden probeert binnen te dringen. Maar dit gaat de koelere lucht niet lukken, toch hebben we te maken met de bijbehorende onweersbuien. Vanmorgen vroeg al ontstaan er al snel stapelwolken die her en der snel uitgroeien tot eerste buien. Vanmiddag ontstaan verspreid over heel Oostenrijk enkele stevige regen- en onweersbuien. Voor de buien uit, of tussen de buien door, weet het kwik nog de 30 tot 34 graden te bereiken.

Vanavond lossen de buien op en wordt het helder. De wind is naar het noorden gedraaid waardoor we nergens een plaknacht verwacht. Een goede nacht om het huis te luchten want de minima komen tussen de 10 en 15 graden uit.

Morgen is de wind alweer naar het zuiden gedraaid en met veel zon stijgt de temperatuur opnieuw naar 30 tot 35 graden. Tot halverwege de middag blijft het zonnig, maar boven de hogere bergtoppen ontstaan ook weer nieuwe stapelwolken. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog morgen, maar een lokale zware warmteonweersbui valt niet uit te sluiten. Vooral Tirol en Vorarlberg maken hier een grotere kans op.


Woensdag zet de hittegolf door, opnieuw verloopt de eerste deel van de dag zonnig en heet. Maar de lucht wordt ook wat onstabieler en de kans op een warmteonweersbui wordt al wat groter. Dit door een kronkelt front dat in de buurt van Oostenrijk ligt. Toch is het een groot deel van de dag gewoon heet zwembadweer met maxima opnieuw tussen de 30 en 35 graden.


Ook de rest van de week blijft het warm zomerweer. Zicht op een definitief einde aan de hittegolf is er voorlopig nog niet. Wel moet er rekening worden gehouden met soms stevig onweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×