De kracht van de mooiste pistes met dank aan de Piste Bully’s

De kracht van de mooiste pistes met dank aan de Piste Bully’s

Onderhoud aan de piste’s en de Bully’s

We staan vlak voor het nieuwe skiseizoen en maken ons op voor een zeer sneeuwrijk seizoen (aldus de kenners) waarbij de skigebieden al in de laatste fase zijn beland van het uitrollen van een heet nieuw seizoen. Maar, wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken? Welke werkzaamheden worden er nou eigenlijk verricht als de eerste sneeuw valt en s’nachts als iedereen heerlijk ligt te slapen?
Wij zetten het graag even voor je op een rijtje vanuit het Skigebied SkiWelt Wilderkaiser – Brixental.

Je kent het vast, je hebt de hele dag geskied en beland weer in het dal. Hier aangekomen kom je het herkenbare “gejank”  van de volgetankte Pistebully’s tegen die zich weer een weg banen in de diepe “mongols”(vele heuvels) en aangetaste pistes…

De nieuwste Bully’s 600 zijn met de allernieuwste snufjes uitgerust, waaronder een 430 PK zware dieselmotor, een 360 Gr. draaibare zwenkarm en maar liefst 1000 meter staalkabel.
Met z’n ruim 11 ton zware voorkomen verstouwen ze zich door de meest barre omstandigheden om voor ons wintersport als plezier te laten beleven.

Benieuwd, kijk snel ….

Onderhoud aan Bergbahnen

Ook de kabelbanen en liften worden grondig aangepakt voor het nieuwe seizoen. Daar waar de zomergondels vervangen worden voor de verwarmde exemplaren (indien voorhanden) worden aan de pilaren alle lagers opnieuw afgesteld en gesmeerd. Ook wordt de kabel op gebreken geïnspecteerd door (in dit geval) Leitner en word het draaivermogen opnieuw afgesteld. Ook wordt de nieuwe software ingelezen en probeert men bij elke seizoenswissel het verbruik te reduceren In veel gevallen worden bijvoorbeeld de motoren vervangen voor nieuwere exemplaren en wordt er steeds meer hulp ingeroepen van de natuur door bijvoorbeeld zonne-energie.

Wij houden alles scherp in de gaten en zijn START-KLAAR voor het nieuwe seizoen…. !!!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×