De leukste jongeren skivakanties in de Alpen

Ripstar

De leukste jongeren skivakanties in de Alpen

Lekker op wintersport zonder ouders, het is een wens van veel wintersportende jongeren. En terecht – wat is er nou fijner dan de pistes onveilig maken met je vrienden?! Toch is de organisatie hiervan nogal wat gedoe, en het is ook best spannend om je kind alleen op pad te laten gaan. Daarom biedt reisorgansiatie Ripstar volledig georganiseerde snowcamps voor jongeren uit Nederland en Vlaanderen. Veilige, gezellige en 24/7 begeleide wintersportkampen, met een focus op het maken van progressie op de piste.

Het concept

Hoe leuk is het om als jongere (voor het eerst) zonder ouders op wintersport te gaan? Maar dat moet dan wel veilig gebeuren. Dat was de gedachte achter de Young Snowcamps van Ripstar. Een volledig zorgeloze wintersport waarbij alles is geregeld, van busreis tot accommodatie en ski- of snowboardlessen, tot een volledig activiteitenprogramma buiten de piste. Tijdens de kampen is er 24/7 begeleiding van gediplomeerde Ripstar-instructeurs en Ripstar Crew. Zo ben je als jongere alleen op vakantie, maar zal er altijd iemand voor je klaarstaan.

Ripstar

De ski- en snowboardlessen

Het snowcamp is zo ingericht dat er genoeg tijd is voor ski- en snowboardlessen en om zelf de piste af te gaan. De lessen zijn van zondag t/m donderdag en worden gegeven in de ochtend. Ripstar neemt haar eigen gediplomeerde instructeurs mee, die in het Nederlands lesgeven. De instructeurs kijken naar het huidige niveau van elke jongere, en delen de groep zo in dat iedereen met nieuwe vaardigheden naar huis gaat, of je nou beginnend of gevorderd bent. Na de lessen is er tijd om te gaan vrijskiën/-boarden of om mee te doen aan clinics op de piste, zoals het funpark en piste tricks.

Leerzame activiteiten

Na een dag op de piste organiseert de Ripstar Crew allerlei leuke activiteiten op locatie. Veel van de deelnemers komen alleen en kennen elkaar nog niet, maar zo leert iedereen elkaar makkelijk kennen. Het programma bevat gezellige avondactiviteiten zoals een pubquiz, bonte-avond, en movie night. Ook worden er leerzame clinics gegeven zoals een wax- en slijp clinic en een theorie-avond. Geen tijd voor verveling, dus!

Ripstar

Carnaval of nieuwjaar vieren in de sneeuw

Omdat alle Young Snowcamps van Ripstar plaatsvinden in alle vakantieweken, kunnen alle tieners en jongeren mee, of je nou uit Nederland of België komt. Zo kun je mee in de kerstvakantie en met de hele groep oud & nieuw vieren in de sneeuw, of juist met Carnval mee op snowcamp. Dat betekent natuurlijk in carnavalsoutfit de piste af ;-)!

De locaties en leeftijden

De Young Snowcamps van Ripstar worden georganiseerd op diverse locaties in de Alpen (Oostenrijk en Zwitserland). Er zijn aparte snowcamps voor de leeftijden 14+, 16+ en 18+. Alle snowcamps zitten in skigebieden die goed bij de doelgroep aansluiten.

Praktische informatie

In de jongeren wintersport zitten accommodatie, vervoer, ontbijt en diner, lessen, activiteiten/clinics en een liftpas inbegrepen. Materiaalhuur, lunchpakketjes, en eventuele excursies zijn exclusief, maar kan je ook via Ripstar regelen.

Wil je graag nog meer informatie over de reis? Bekijk dan meer over de jongeren wintersportvakanties van Ripstar.

Ripstar skilift

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Dit vind je ook FANtastisch...

×