De lockdown start met druilerig weer

Het is vandaag druilerig weer

De lockdown start met druilerig weer

Vandaag start de lockdown in Oostenrijk met druilerig weer. Een zwakke storing trekt van noord naar oost over en vooral vanmiddag is het miezerig en druilerig. Van tijd tot tijd valt er regen en vanaf 1300 meter kan dit ook sneeuw zijn. Echter valt er niet veel, maximaal 1mm of 2cm. Maar het is wel gevoelig frisser. Met regen en druilerig weer blijft het slechts 0 tot 4 graden, tijdens droge momenten kan het nog maximaal 7 graden worden. Op 1500 meter is het 0 graden.

Morgen trekt de storing weg richting Italië. Echter is het tijdens de ochtend nog druilerig weer in het zuiden. In de loop van de dag wordt het overal een stuk beter. Vooral in het noorden en oosten breekt de zon soms flink door. Het wordt maximaal 3 tot 8 graden en op 1500 meter vriest het een graadje.


Woensdag zorgt een zwak hogedrukgebied voor een 2- of 3 tal droge en vriendelijke dagen. Van druilerig weer is geen sprake, al kan opnieuw mist en nevel in de dalen vormen en hardnekkig zijn. Soms schijnt de zon flink, met name in de berggebieden.

Aan het eind van de week neemt de kans op regen en sneeuw toe. De exacte prognose is nog wel wat onzeker. Zo kan de winter invallen vanaf het weekend, maar bestaat er ook een kans op föhn. Alles gaat afhangen van hoe de lagedrukgebieden vanuit het noorden gaan afzakken.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht