De maand mei in Ellmau am Wilder Kaiser

Ellmau Hartkaiserbahn

De maand mei in Ellmau am Wilder Kaiser. #inhetechtnogmooier

We kregen van Ronald Mol een ingezonden verhaal waar men zoal mee bezig is in de maand mei als eigenaar van een pension en appartement complex. Zeker nu vanaf 19 mei de Horeca in Oostenrijk weer is open gegaan.

“Op 19 mei waren nagenoeg alle hotels en verhuurders weer geopend en zijn toeristen weer welkom. Nagenoeg alle uit Duitsland. Betekent voor ons ook alle voorbereidingen weer treffen. Zoals alle 14 kamers/appartementen laten poetsen, de tuin in orde maken, balkonplanten inzetten, bezoek groothandel en de voorbereidingen voor het ontbijt en halfpension.

Wij bieden namelijk de kamers aan met ontbijt en avondeten, de appartementen hebben zelfverzorging of broodjesservice.

Maar vergeet ook niet de contacten met de plaatselijke VVV, alle folders ophalen, nieuwe info binnenhalen, maar ook alles mbt de gebruikelijke gastenregistratie en uiteraard de laatste klusjes uitvoeren.

En natuurlijk in deze Corona tijd: hoe verloopt alles mbt controle van gasten, wie is verantwoordelijk, wat is de algemene regelgeving en hoe verloopt het met de gratis testen in het dorp. Als gasten vragen hebben, moeten wij die natuurlijk wel kunnen beantwoorden.

De 1e reactie van de gasten mbt Corona: het gaat best streng en met veel regels, maar iedereen voelt zich zeer veilig en is heel tevreden hoe het hier geregeld wordt in Ellmau. Ook over de gratis Antigenen test is iedereen positief over. Na verwachting gaan er binnenkort gelukkig weer versoepelingen komen (10 juni en 1 juli).

Sinds de beslissing van Duitsland en Oostenrijk om de Quarantaine op te heffen, lopen de boekingen gigantisch. Onze verwachting voor de zomer is dan ook zeer positief. Voor juli is er nagenoeg geen beschikbaarheid meer bij ons in het pension. Met name appartementen zijn zeer geliefd.

SkiWelt ontbijten

Niet alleen de hotels etc. zijn weer open gegaan, maar ook de 13 Bergbahnen in onze regio Wilder Kaiser-Brixental. Deze liften brengen je op de top van de bergen, waar o.a. de 7 Bergbeleveniswerelden zijn te vinden. Die ik graag nader  toelicht:

Alles begon een dikke tien jaar terug, met het Hexenwasser in Hochsöll aan de Hohe Salve. Daar leidt het langste blotevoetenpad van Oostenrijk langs 60 stations, waar je van alles kunt beleven. In Ellmi’s Zauberwelt op de Hartkaiser in Ellmau maken groot en klein een sprookjeswandeling en leren ze veel bij over de natuur. Op de Brandstadl ligt de KaiserWelt Scheffau, een avonturenpark in het betoverde Kaiserwald met eigen kasteel. De Pony Alm op de Astberg is een paradijs voor kleine paardenliefhebbers. Een echte belevenis!

Ook de Filzalmsee Brixen is een belevenis: in het meer schuilt nog een verrassing: spannend! Daarnaast is op de Talkaser bij Westendorf in het Brixental nog het bergpark Alpinolino. Genoeg te doen dus!

Onze dagelijkse werkzaamheden. Elke dag wordt het ontbijt geserveerd van 08.00-09.30 de geur van de verse broodjes verspreidt zich snel in ons pension. Tevens de voorbereidingen getroffen voor het avondeten. Dit serveren we tussen 18.30 en 20.00 Ook is dan de huisbar geopend. Natuurlijk dienen de kamers gepoetst te worden en ons pension netjes gehouden te worden.

Wij genieten van het leven in de bergen!

Groeten Ronald Mol
Pension und Appartements Hartkaiser in Ellmau am Wilder Kaiser

Pension en Appartementen Hartkaiser Ronald Mol

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht