De mooiste meren van Oostenrijk deel 3

Grüner See

De mooiste meren van Oostenrijk deel 3, een nieuwe deel van mooiste meren die Oostenrijk rijk is. Deze lijst is willekeurig samengesteld net als de afgelopen twee lijsten.

Inmiddels zijn we toegekomen aan deel 3 van mooiste meren in Oostenrijk waarbij wel gezegd moet worden dat alle drie de lijsten willekeurig zijn. We willen ook niet tegen elkaar opbieden wat nu de mooiste is. Iedereen heeft wel zijn persoonlijke voorkeur. Die hebben wij ook en dat is de Grünersee. Dit prachtige meer ligt bij Tragöß Stiermarken Oostenrijk, en kreeg zijn naam door de smaragdgroene water. Het meer ontstaat door smeltwater afkomstig vanuit het Karstgebergte. Het meer zal in de zomer een diepte krijgen van circa 12 meter. In de winter is dit “maar” 1 á 2 meter, de rest erom heen is een park.
Het bijzondere aan dit meer is dat van midden mei tot juni het meer het grootst is, het omliggende park is dan ook onder water verdwenen. Pas in juli verdwijnt het grootste deel van het water weer, en dan is ook het park weer toegankelijk. Maar er was nog meer over dit meer te melden. Lees dit HIER nog maar eens na.

We zijn begonnen met een top 10 maar er zijn er natuurlijk veel meer en dat hebben we al laten zien in deel 2 en nu dan een deel 3 waarbij we waarschijnlijk nog steeds niet aan het einde zijn, toch?

Meer info en meer meren zie: austria.info

Weißensee

De Weißensee in Karinthië is in de winter een bekende plek voor wintersporters met name de schaatsers. Dan is dit meer met een oppervlakte van 6,5 km² en 11,6 kilometer lange meer het toneel van de alternatieve elfstedentocht. Maar in de zomer verandert dit meer in een prachtig meer ook mede door de schitterende ligging, het is omringt door de bergen van de Gailtaler Alpen en de Karnische Alpen. Het meer ligt op 930 meter en is daarmee het zwemmeer van Oostenrijk.

Meer info: Karinthië.com

Jagersee Bianca Van Dijk van Parijs Vrienden van FO

Jagersee

Op 1099 meter hoogte aan het eind van Kleinarldal in de gemeente Kleinarl vind je de Jägersee, ontstaan door afdamming en heette vroeger Eilsee. Aan het meer staat het Jägerhaus am See, dat vroeger am Eil heette, dat in 1718  door de aartsbisschoppen van Salzburg werd gebouwd. Het  landgoed is sinds de 20e eeuw in particulier bezit van de familie Nesselrode, die het jacht- en visserijbedrijf exploiteert. Het meer zelf is een beschermd landschapsgebied.

Meer info: Stockbauer.at en Kleinarl.at

Tappenkarsee

De Tappenkarsee is een schitterend meer hoog gelegen in het dal van Kleinarl en is verbonden met de Jagersee. Het ligt op een hoogte van 1.762 meter en is een natuurlijk stuwmeer omringt door bergen.

Meer info: Stockbauer.at en Kleinarl.at

Wasserfallboden en Mooserboden

Stuwmeren van Kaprun

De stuwmeren van Kaprun de Wasserfallboden en Mooserboden zijn gelegen tussen de adembenemende bergen van de Hohe Tauern, op een hoogte van circa 2.000 meter. Deze meren worden elk jaar door meer dan 100.000 mensen bezocht en liggen op 2.040 meter hoogte.

Meer info: FANtastisch Oostenrijk en Kaprun Zell am See

Vordere Gosausee

Vordere Gosausee

Op ongeveer 20 minuten van Hallstatt ligt het minder bekende maar niet minder mooie Vordere Gosausee. Het pittoreske bergmeer ligt tussen de indrukwekkende Dachstein gletsjer en de machtige toppen van de “Gosaukam”. Het meer ligt op een hoogte van 937 meter en heeft een oppervlakte van 52 ha, een lengte van 1,8 km en een breedte van circa 500 meter. De maximale diepte is 82 meter. Het ligt op een hoogte van 937 m.

Meer info: gosautal.net

Obernberger See

De Obernberger See

Het charmante Obernbergtal kent één van de meest ongerepte landschappen van Tirol. In dit prachtige natuurgebied, nabij de Brenner en de Italiaanse grens vindt je ook de Obernberger See, aan de voet van de Obernberger Tribulaun. Vanwege haar schoonheid is dit meer tot natuurmonument verklaart. In het midden van het meer staat de Maria am See kapel. Deze werd gebouwd in 1935. Je bereikt de kapel eenvoudig via het bruggetje. Als in de zomer het waterpeil daalt kun je er vaak ook zo naar toe lopen. Het smaragdgroene water straalt een weldadige rust uit. In een kleine 2 uur lopen wij rond het meer. Bedenk wel dat je moet parkeren bij Gasthof Waldesruh en van daaruit nog een klein half uurtje moet wandelen om tot bij het meer te komen. Het meer ligt op een hoogte van 1.590 meter, heeft een oppervlakte van circa 16 ha, een lengte van 740 meter en een breedte van circa 71meter. De gemiddelde diepte is 13 meter.

Pressegger See

In het Gailtal oostelijk van Hermagor in Karinthië ligt de Pressegger See een restant van een veel groter gletsjermeer, dat werd verkleind door aanslibbing en puinkegels. Het meer wordt omsloten in het noorden door de bergen van de Spitzegelgruppe en in het zuidwesten bevinden zich de Phyllitrücken van Guggenberg-Egg. Het meer heeft een oppervlakte van 55 hectare en is het op negen na grootste meer van Karinthië.  Het meer is 13 meter diep, bijna 1 kilometer lang, 6oo meter breed en ligt op een hoogte van 560 meter, in de zomer heeft het meer  een temperatuur tot wel 28 graden.

Meer info: nassfeld.at

Piburger See Ötztal Mirjam Eymeal vrienden van FO

Piburger See Ötztal foto @Mirjam Eymeal via vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Piburger See

Aan het begin van het Ötztal bij het dorpje Oetz ligt de Piburger See, in de zomer is het dé plek om te zwemmen, roeien of vissen en ’s winters is het een mooi schaatsmeer. Geliefd bij locals en bezoekers. Het meer ligt op 913 meter en heeft een oppervlakte van 0,14 km². Het gemiddelde watertemperatuur in dit 25 meter diepe meer ligt op 21 ° C.

Piburgsee @Anita Veltkamp Ingezoznden via vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Piburgsee @Anita Veltkamp Ingezonden via vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Meer info: visittirol.nl

Ossiacher See

Het is het op twee na grootste zwemmeer van Karinthië, de Ossiacher See wordt dankzij de prachtige ligging ook wel de “Alpenrivièra” genoemd. Het heeft een oppervlakte van 1078,75 ha met een maximale diepte van 52,60 meter op 501 meter hoogte. Door de zeer goede zwemwaterkwaliteit en een watertemperatuur van 26ºC zijn de watersporten hier goed vertegenwoordigd mede dankzij 13 openbare stranden.

Meer info: karinthie.nl

Lees ook de andere delen en laat ons weten of je nog een schitterende meer uit Oostenrijk mist.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×